GOLIJADA U PORTU Subašić propustio potop, Monaco se bez pobjede oprostio od Europe

Foto: Getty Images/Guliver Image

MONACO se bez pobjede u skupini oprostio od Lige prvaka. Kod Porta je u posljednjem kolu poražen s 5:2 i s dva boda završio je na posljednjem mjestu.

Monaco je prošle sezone bio senzacija Lige prvaka, na krilima Mbappea i Falcaa stigli su na korak do finala, a sada se bez ijedne pobjede oprostio već u skupini. 

U skupini G Bešiktaš je kolo prije kraja osigurao broj 1. Za drugo mjesto borili su se Porto i RB Leipzig. Oba sastava su posljednjih 90 minuta dočekala sa po sedam bodova, no Portugalci su bili bolji u međusobnom susretu. Portu je pomoglo i to što je Monaco na Dragau nastupio bez ponajboljih igrača. Leonardo Jardim je želio pružiti priliku igračima koji su manje igrali. Na koncu je Porto slavio s uvjerljivih 5:2 i prošao dalje. U drugom susretu Bešiktaš je na gostovanju slavio 2:1.

 

 
Junak utakmice u Portu bio je Vincent Aboubakar koji je postigao dva gola (9, 33) i sjajno uposlio Yacinea Brahimija za 3:0 u 45. minuti. Glik je smanjio iz kaznenog udarca u 61. minuti, ali je Alex Telles četiri minute kasnije vratio Porto na tri gola prednosti.

U 78. minuti Falcao je zabio za 4:2, a Soares je u 88. minuti postigao i peti gol za Porto.

 

 
Danijel Subašić nije branio već je umjesto njega nastupio Diego Benaglio. Oba sastava su utakmicu završila s igračem manje, u 38. minuti su zbog međusobnog koškanja isključeni Felipe kod Porta, te Ghezzal kod gostiju. Monacu je to prvo isključenje u Ligi prvaka još od svibnja 2005. godine.

Leipzig seli u Europa ligu



U drugom susretu Turci su slavili 2:1 potvrdivši prvo mjesto, dok njemački doprvak natjecanje nastavlja u Europskoj ligi. Bešiktaš je poveo u 10. minuti golom Alvara Negreda iz kaznenog udarca, izjednačio je Keita u 87. minuti, no pobjedu gostima donio je Talisca u posljednjim trenucima susreta. Matej Mitrović je igrao cijeli susret za Bešiktaš.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.