Mondo.rs: Razlika između Srbije i Hrvatske vidi se i po nastupu pred novinarima

Foto: Profimedia

BROJNI novinari čije su reprezentacije ispale sa Svjetskog prvenstva već su se vratili kući, a o dojmovima iz trotjednog boravka u Kataru izvijesti je reporter srpskog portala Mondo.rs Milutin Vujičić. On je među sedam najvećih dojmova istaknuo razlike između Srbije i Hrvatske, odnosno njihovih nogometnih momčadi.

On je napisao da se Srbija ne bi trebala uspoređivati s Hrvatskom, nego s Marokom te ustvrdio da je u Hrvatskoj puno veći red, što se vidi po atmosferi unutar reprezentacija, ali i u načinu komunikacije s novinarima.

Srbi se svađali zbog skandala koji nije postojao, a Hrvati nisu ni slavili nakon Japana

"Ne tako mali broj navijača reprezentacije Srbije zapitao se 'zašto mi ne možemo kao Hrvati do polufinala Svjetskog prvenstva', za što postoji sasvim logičan odgovor u kvaliteti (bolje je da se priča zašto ne možemo kao Maroko), dok su i navike dva državna tima sasvim drugačije. 

Dok se u taboru Srbije pričalo o skandalu koji nije postojao i čime je narušena atmosfera, Hrvati su sasvim mirno proveli skoro mjesec dana zajedno. Nije bilo nikakve euforije, poslije pobjede nad Japanom jedva i da se slavilo, dok je Vatrene u miks-zoni dočekalo više srpskih reportera, nego hrvatskih...

Odgovarali su s manje floskula od srpskih nogometaša i čini se da imaju 'originalnije' mišljenje o utakmici, dok smo ubrzo saznali da kod njih uglavnom govore manje poznati igrači. Najveći, poput Modrića, Brozovića, Perišića ili Kovačića, zapravo nikada ne staju pred novinarima, što kod nas nije bilo slučaj, tako da su na kraju govorili i oni koje rjeđe viđamo, poput Vlahovića ili SMS-a", napisao je novinar Monda.