PREMIERSHIP

Mourinho je pronašao recept za spas sezone: Ključ je u ovom 19-godišnjaku

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MANCHESTER UNITED igra sezonu za zaborav. Nakon što su lani bili drugi iza gradskog rivala Cityja koji je osvojio prvenstvo, Crveni vragovi nakon malo manje od polovice sezone nalaze se na očajnom šestom mjestu.

Do prošlog kola imali su negativnu gol-razliku, ali su ih remi protiv Arsenala u derbiju (2:2) i visoka pobjeda protiv Fulhama (4:1) malo vratila u život. Jose Mourinho u obje utakmice napravio je nešto što dosad ove sezone nije, a dobro je to primijetio lokalni Manchester Evening News, koji piše o "novom taktičkom planu portugalskog velemajstora".

> Agent otkrio kakva je Mourinhova budućnost u Manchester Unitedu

Protiv Topnika u dresu slavnog engleskog kluba debitirao je 19-godišnji Diogo Dalot. Mladi Portugalac stigao je ovoga ljeta za 22 milijuna eura iz Porta, a Mourinho ga je nakon remija s Arsenalom prozvao "Unitedovim desnim bekom za naredno desetljeće".

Dašak mladosti i talenta na desnoj strani United nije ni imao od odlaska Garyja Nevillea. Sve ove godine neuspješno se traži njegova zamjena, a na toj poziciji redalo se više imena, od Antonija Valencije, koji je po prirodi krilo, do Darmiana i Younga, ali nitko nikada nije podsjetio na legendarnog Garyja.

Sve do subotnje utakmice s Fulhamom kada je Diogo Dalot fascinirao domaće navijače na Old Traffordu. Reprezentativac Portugala do 21 godine pokazao je zavidan talent, vještinu da driblingom izbaci svog čuvara, podigne glavu i onda precizno nacilja svoje suigrače u kaznenom prostoru i ubaci uporabljivu loptu.

Usporedbe radi, u 360 minuta koliko je na terenu proveo Antonio Valencia ove sezone poslao je svega 9 centaršuteva, dok je Dalot u samo 47 minuta 6 puta centrirao, računajući utakmice s Arsenalom i Fulhamom.

Protiv Ranierijeve momčadi Dalot je bio strašan, kako pokazuju i brojke u tvitu ispod, a na koncu i nagrada za igrača utakmice.

Čini se da je Mourinho pronašao kariku koja mu nedostaje, a otočki mediji ne prestaju brujiti o tome da je Manchester United ponovno oživio Garyja Nevillea. Vrijedi podsjetiti da je Pep Guardiola na svoje bekove potrošio preko 200 milijuna eura te da su oni ključ modernog nogometa. Mourinho je Dalota platio znatno manje, ali hoće li dočekati njegov procvat na klupi Uniteda ili ne, vrijeme će pokazati.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.