Transferi

Mourinho kreće po srpskog reprezentativca, bori se s Unitedom i Liverpoolom

Foto: EPA

TOTTENHAM je favorit za dovođenje Nikole Milenkovića, srpskog reprezentativca i braniča Fiorentine.

Milenković, 23-godišnjak koji može igrati i na poziciji stopera i na poziciji desnog beka, još uvijek nije s klubom iz Firence produljio ugovor koji mu traje još godinu dana. Planira napustiti Italiju, a menadžer Tottenhama Jose Mourinho rado bi ga vidio u svojoj momčadi.

Calciomercato navodi da se Tottenham za Milenkovića bori s Manchester Unitedom i Liverpoolom. Zanimljivo, Mourinho je srpskog defenzivca pokušao dovesti i 2018. godine dok je bio menadžer Uniteda, ali je Fiorentina tada odbila sve ponude. 

Mourinho ove sezone ima velikih problema u obrani i nikako ne uspijeva složiti tandem stopera koji će duži period pružati dobre partije. Pokušavao je s Davinsonom Sanchezom, Ericom Dierom, Tobyjem Alderweireldom, Joeom Rodonom...

Milenković je u Firencu stigao u ljeto 2017. godine za 5 milijuna eura. Fiorentina je za njega tražila više od 50 milijuna eura prije godinu dana. Ove sezone je odigrao 27 utakmica i postigao tri pogotka. Ukupno je za talijanski klub odigrao 123 utakmice i zabio 11 golova. Za reprezentaciju Srbije skupio je 26 nastupa.