premiership

Mourinho o najskupljem pojačanju Tottenhama u povijesti: Morao se promijeniti

Foto: EPA-EFE

TANGUY NDOMBELE došao je u Tottenham iz Lyona u ljeto 2019. godine za 60 milijuna eura, što je bio najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba.

Francuz se nije uspio nametnuti kod Mauricija Pochettina, a ni kod Mourinha u prvoj Portugalčevoj sezoni na klupi. No, ove sezone igra kao preporođen i jedan je od najboljih Tottenhamovih igrača.

"Nismo mi treneri čudotvorci. Ne možemo mi napraviti igrače od ljudi koji nemaju igračke kvalitete, želje i motivacije. Uvijek sam govorio da najveća odgovornost leži na samim igračima. Bio dobar ili loš, za to je uvijek sam zaslužan ili kriv", rekao je Mourinho pa nastavio:

"Tanguy nije došao u Tottenham u najboljem izdanju. Kad sam ja došao stalno je bio ozlijeđen i smatram da je to bila njegova odgovornost. Morao se promijeniti da bi te stvari shvatio. Neki igrači su otvoreni za to, neki nisu i ti tu ništa ne možeš napraviti. Tanguy je učinio i zato sad igra tako dobro. Ponavljam, samo svojom zaslugom".

Mourinho je za Sky Sports govorio i o čudnoj sezoni u Premiershipu u kojoj neki klubovi imaju po dvije utakmice manje od konkurencije.

"Tablica je u ovom trenutku nerealna jer moraš gledati tko je odigrao koliko utakmica i koliko od njih kod kuće. Evo, recimo, mi ćemo sljedećeg tjedna biti prva momčad koja je dvaput igrala protiv Liverpoola. Manchester United je kao vodeći na tablici, a već je ispao iz Lige prvaka i Carabao kupa. Puno je stvari koje se moraju uzeti u obzir da dobiješ pravu sliku o nečijoj formi. Sve će se vidjeti na kraju sezone", rekao je Mourinho.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.