MOURINHU ZA NOVI UNITED 300 MILIJUNA EURA I METLA Prodaje pola momčadi i dovodi pet igrača

Foto: Getty Images/Guliver Images

JOŠ JEDNA razočaravajuća sezona za Manchester United zaključena je porazom od Chelseaja u finalu FA Kupa, što znači da klub s Old Trafforda kampanju završava bez trofeja.

Kao da to nije dovoljno navijačima Uniteda, istovremeno moraju gledati i slušati kako im najveći rivali uživaju na prvom mjestu Premier League s 19 bodova više od njihovog kluba (Manchester City) ili igraju finale Lige prvaka (Liverpool), a ManU pun zvijezda koje vodi veliki trener ne može osvojiti ništa.
 
Jose Mourinho u siječnju je potpisao novi dvogodišnji ugovor, ali to mu ništa neće značiti ako se iduće sezone ne bude borio za engleski i europski naslov. A da bi to mogao, opet su mu potrebna pojačanja. Engleski mediji pišu da je od izvršnog potpredsjednika Eda Woodwarda zatražio i dobio više od 250 milijuna funti za pet ljetnih pojačanja u petom prijelaznom roku otkako je trener Uniteda. 
 
Mourinho je klupskom vrhu objasnio da jedino s velikim ulaganjima u istinska pojačanja može postati konkurentan Cityju i europskim suparnicima. Prihvatili su njegove argumente, ali to je vjerojatno zadnji put da slušaju žalopojke Posebnog, jer United je zadnji naslov osvojio 2013.
 
Kako bi mu se Mourinho približio 2019. mete su mu Tottenhamov stoper Toby Alderweireld, Juventusov lijevi bočni Alex Sandro, zatim veznjaci Jean Michel Seri iz Nice i Fred iz Šahtara. Kapitalac bi trebao biti Gareth Bale, koji je potonuo u Realu.
 
Dio budžeta za ovako radikalan make-over momčadi Mourinho namjerava namaknuti rasprodajom igrača na koje više ne računa. Daley Blind, Matteo Darmian, Luke Shaw i Anthony Martial idu na transfer listu, a Marouane Fellaini neće produljiti ugovor. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.