Može li Cibona ponoviti ultra uspješnu sezonu: Tko ostaje, a tko odlazi?

CIBONA je osigurala prvi preduvjet za ponavljanje vrlo uspješne sezone. Velimir Perasović ostaje trener najmanje još godinu dana, a ukoliko obje strane budu zadovoljne, postoji opcija da se suradnja produlji na dodatnu godinu. Svi koji pozorno prate klub pod Tornjem objektivno će zaključiti da je Peras nešto najbolje što se Vukovima dogodilo u posljednjih 10 godina. No isto tako je sasvim jasno da bez adekvatnog kadra neće biti niti rezultata.

Nakon što je objavio da ostaje u Savskoj, Perasović je podcrtao tri imena koja bi pod svaku cijenu želio zadržati: Prkačin, Kus i Anderson. Situacija je takva da bi sva trojica vrlo lako mogla napustiti Cibonine redove, ali bi isto tako mogli i ostati.

Za Andersona nema ponude

Najteže će biti zadržati Andersona. Vjerojatno najbolji stranac u povijesti Cibone na meti je velikog Maccabija, a već se pred kraj sezone pričalo o basnoslovnoj ponudi iz Tel Aviva kojoj se u Savskoj ne može parirati. Ipak, kako sada stvari stoje, niti jedna službena ponuda još uvijek nije stigla na adresu kluba, pa je sve izglednije da bi se Amerikanac mogao pojaviti na prozivci kada za to dođe vrijeme.

Prka se još promišlja

Kod Prkačina je stvar isključivo u njegovo odluci. Kapetan je najavio da bi ovo vrlo vjerojatno mogla biti njegova posljednja sezona. Godine su učinile svoje i Prka bi se više htio posvetiti svojoj obitelji. No, može se saznati da njegova odluka nije konačna i da se o njoj još pregovara. Ne treba posebno naglašavati koliko bi Prkino iskustvo bilo dragocjeno za Perasovićevu momčad. Bez svog vođe Cibona bi bila obezglavljena.

Španjolci do prvog srpnja odlučuju o Kusovoj sudbini

Kod Kusa je stvar dijametralno suprotna. Sudbina Ciboninog razigravača isključivo je u rukama Unicaje s kojom hrvatski reprezentativac ima još jednu godinu važećeg ugovora. Španjolci u sljedećih petnaestak dana moraju odlučiti planiraju li povući svog igrača ili ga prepustiti Ciboni na još jednu godinu posudbe. Kus godišnje zarađuje vrlo ugodnih 350 tisuća dolara koji se uglavnom financiraju iz zagrebačke kasice stoga bi Unicaji bilo poprilično skupo plaćati košarkaša kojeg ne planiraju koristiti.

Osim ove trojice, brod bi mogli napustiti i Amerikanci Jared Homan i Earl Calloway. Obojici su istekli ugovori i  nije sasvim poznato kakvi su njihovi planovi. Nema sumnje da bi Cibona željela zadržati Callowayja iza kojeg je još jedna vrlo solidna sezona. Niti Homan nije razočarao, dapače, snažni centar svoj posao je odradio čak i bolje od onoga što je većina očekivala. U red onih kojima je istekao ugovor spada i povratnik u BiH reprezentaciju, Vedran Princ. Njegova sudbina uvelike će ovisiti o ostanku ili odlasku Kusa, odnosno Callowayja. Princ je svoje minute odradio vrlo korektno pa ne bi bilo čudno da Perasović i njega zadrži u kadru.

Ostatak momčadi (Rozić, Andrić, Troha, Vukušić) je i dalje pod ugovorom i ukoliko za nekoga od njih ne sleti neka basnoslovna ponuda, njih bi i sljedeće sezone trebali gledati u Ciboninim redovima.

M.P.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.