košarka

Mršić: Neka se svi ugledaju na Marčinkovića. Ovako nećemo napraviti ništa

Screenshot: Youtube

HRVATSKI košarkaši su u Spaladium Areni u Splitu jedva pobijedili Tunis (75:70) u ključnoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Pobjeda je Hrvatskoj donijela ulazak u nokaut-fazu kvalifikacija, točnije polufinale, gdje za dva dana igra protiv Njemačke, koja je pobijedila Rusiju 69:67.

Mršić: Ovo je bila teška utakmica za voditi, igrati i gledati

Izbornik Veljko Mršić obratio se novinarima nakon utakmice: "Čestitam igračima na ispunjenju cilja i prolasku u polufinale, ali nismo igrali dobro. Imali smo 14 poena prednosti, ali u drugom poluvremenu prestali smo igrati obranu. Ovo je bila teška utakmica za voditi, igrati i gledati. Sada moramo daleko bolje jer počinje novi turnir. Protiv Njemačke moramo biti daleko koncentriraniji. Vidi se da nismo uigrani. Na momente to ne izgleda loše, ali općenito smo prestatični i igramo jedan na jedan. To moramo promijeniti i željeti se uklopiti u nešto drugačije, jer ovako nećemo napraviti ništa. Od svih ekipa mi smo najmanje uigrani. Nositelji napadačke igre tek su se priključili i onda ostali samo gledaju u njih. Pavle Marčinković nam je sjajnom igrom u obrani donio pobjedu i ako se svi ugledamo na njega i na njegov primjer, onda imamo šansu. Lopta pamti tko je kakav, a Pavlu se trud isplatio tako što je za sav trud u obrani nagrađen pobjedničkom tricom."

Marčinković: Naježim se na pomisao da mogu biti olimpijac i onda prospemo veliku prednost

Pavle Marčinković spasio je Hrvatsku u završnici. On je također došao pred novinare: "Prvo poluvrijeme je pokazalo kako igramo kada izgledamo kao momčad, a najveći problem bio nam je pad koncentracije i manjak strpljenja u trećoj četvrtini. Trebamo više komunicirati, djelovati kao ekipa i utakmica koju smo odigrali ovako nam je zadnja prilika da se probudimo. Nadajmo se da ćemo protiv Njemačke odigrati daleko bolje. Ja se naježim na pomisao da mi se otvara mogućnost da prvi put budem olimpijac i onda zamalo prospemo veliku prednost. Moramo se probuditi. Ako ćemo mi to htjeti, mi ćemo i ostvariti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.