Mrzin Dinamo, šetnja nasipom, bakljada. Torcida objavila niz fotografija s derbija

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

DINAMO i Hajduk odigrali su u nedjelju 0:0 na stadionu u Maksimiru u sklopu posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva. Na utakmici je bilo nešto više od 18.000 ljudi, a podršku splitskom klubu došlo je pružiti njih oko 2500. Torcida je na Facebooku objavila niz fotografija kojima je pokazala kako su izgledale pripreme za gostovanje i kako je bilo na utakmici.

Podsjetimo, odmah na početku utakmice Hajdukovi navijači napravili su bakljadu i počeli neke baklje bacati na travnjak. Razvila je Torcida i zastave na kojima je pisalo "Mrzim Dinamo", a fotografija je pokazala kako je izgledala njihova izrada. Uz to je stajalo "vol. 2" jer su navijači splitskog kluba ponovno uspjeli provući i raširiti isti transparent, i to unatoč zabrani unošenja transparenata.

Bakljada, uvrede, zapaljeni stolci

Također, tijekom utakmice je na istom dijelu tribine razvijen transparent kojim se htjelo dokazati da Hajduk ima podršku navijača, a Dinamo nema. Upravo to istaknula je Torcida porukom na nekoliko "krpa" na kojima je pisalo: "8. 12. Kranjčevićeva - 4829", "9. 12. Maksimir - 2166", "Brojke sve govore same! Zagreb boli ku*ac za Plave!"

Prvi datum i prva brojka odnose se na posjećenost utakmice u kojoj je Hajduk gostovao kod Lokomotive (1:1) u utakmici u kojoj su njegovi navijači pokupovali sve raspoložive utakmice. Druga je podsjetnik na susret Dinama i Rudeša (1:0) sa slabim posjetom na tribinama. Uslijedila je još jedna bakljada, a sve je kulminiralo zapaljenim stolcima na stadionu.

Na dan utakmice policija je bila uočila i skupinu navijača splitskog kluba na zagrebačkom Savskom nasipu te ih je stavila pod nadzor i prepratila na stadion Maksimir. Torcida je objavila i dio te šetnje, kao i podignut transparent na kojem je pisalo: Naoružan samo smiješkom hodam ja kroz grad, pjesma ori, nedjelja je, grad nam pripada.