Transferi

Mundo Deportivo: Barcelona traži Busquetsovog nasljednika. Odabrana su tri favorita

Foto: AP Photo/Christophe Ena/Guliver Images

BARCELONA traži čovjeka koji će naslijediti uskoro 33-godišnjeg veznjaka Sergija Busquetsa, javlja katalonski Mundo Deportivo. Tri igrača se jako sviđaju Barcinoj upravi.

Cijela Europa je u borbi za mladog Francuza

Prvi od njih je francusko čudo od djeteta, 18-godišnji Eduardo Camavinga. Za njega će se sigurno voditi velika utrka, Real je već ozbiljno zagrizao, ali i Barcelona pokazuje interes. Camavinga već ima 80 nastupa za Rennes, senzacija je francuskog prvenstva, a već je tri puta nastupio za reprezentaciju te je čak zabio i gol. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura, no ugovor mu istječe na ljeto 2022. te je moguće da će ga Rennes morati prodati ispod cijene ako ne produlji ugovor, jer će u protivnom otići kao slobodan igrač.

Barca bi mogla kupovati u Italiji

Idući na listi želja je 23-godišnji Talijan Manuel Locatelli. Igra za Sassuolo i talijansku reprezentaciju, a Mundo Deportivo navodi da ga Barcelona prati već dvije godine. Karijeru je započeo u Milanu, a Mundo mu predviđa blistavu budućnost te ističe da bi olakotna okolnost oko potencijalnog transfera bio dobar odnos Barcelone i Sassuola. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura.

Već su se u Španjolskoj uvjerili u kvalitetu jednog od kandidata

Barci se sviđa i 24-godišnji Mikel Merino, nogometaš Real Sociedada. Merino je slovio za velikog talenta. S 20 godina je napravio transfer u Borussiju Dortmund, gdje se nije nametnuo, ali od 2018. i dolaska u Sociedad revitalizirao je karijeru i igra odlično. Najveći je problem taj što je Merino ugovorno vezan za trenutni klub sve do 2025., a otkupna klauzula mu je 60 milijuna eura te će se iduće godine popeti na 65. Reprezentativac je Španjolske, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.