MVP Eurobasketa napustio slovensku reprezentaciju: "Ovo je najbolje vrijeme za oproštaj"

Screenshot:: Fiba /Youtube

PREMDA se slovenska javnost nadala da je promijenio odluku, najbolji igrač proteklog europskog košarkaškog prvenstva, Slovenac Goran Dragić (31), potvrdio je kako završava reprezentativnu karijeru.

Nakon povijesnog europskog zlata u Istanbulu i dvodnevnog slavlja cijele Slovenije, uslijedilo je veliko razočaranje, a osim Dragića, oprostio se i izbornik Kokoškov.


"Ostvario sam ono što sam želio, osvojio sam zlatnu medalju i ovo je najbolje vrijeme za oproštaj od nacionalnog dresa", rekao je Dragić koji je nakon pobjede nad Srbijom najavio da ostaje u reprezentaciji ako ostane i Kokoškov, ali se već na prvoj presici nakon finala ispravio i rekao da to neće biti moguće. Sada je potvrdio odluku.
 

 
Ovaj 31-godišnji playmaker je u finalu predvodio Sloveniju do europske krune postigavši 35 koševa protiv Srbije.

Naglasio je kako zbog klupskih obveza u dresu Miami Heata neće moći pomoći Sloveniji u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. godine.

"Svi smo imali tešku godinu bez pravog odmora, ali to je nešto teže u NBA-u jer imamo najmanje 82 utakmice i stvarno mnogo putovanja. Prije svega, teško je ostati zdrav, ali također moraš biti i mentalno snažan. Ali jako sam sretan što mogu igrati košarku i raditi ono što me veseli. Jedino mi je žao što neću biti s reprezentacijom u studenom."

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.