HNL

Na klupu Gorice dolazi stranac? Črnko za Index potvrdio ime jednog od kandidata

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/HNK Gorica

SINIŠA OREŠČANIN više nije trener Gorice, objavio je klub danas u jutarnjim satima. Još otkako je Dario Bel dosudio kraj utakmice zadnjeg kola HNL-a između Rijeke i Gorice na Rujevici bilo je jasno da je to ono što slijedi.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Sada već bivši trener Gorice imao je u ugovoru klauzulu prema kojoj ga Gorica može otpustiti ako ne ostvari plasman u Europu, a to se i dogodilo pa je Oreščaninova sudbina bila zapečaćena. 

Prije dva dana smo pisali kako je Krunoslav Rendulić, bivši trener Šibenika kojeg je uveo iz 2. u 1. HNL, glavni kandidat za novog trenera Gorice, a danas smo dobili djelomičnu potvrdu te tvrdnje.

Črnko potvrdio da je Rendulić kandidat

Predsjednik Gorice javio nam se nedugo nakon smjene Oreščanina i pojasnio Rendulićev status, ali i način na koji će klub izabrati novog trenera.

"Do jutros nisam imao Rendulićev broj, niti sam se ikad čuo s njim, ali on je sigurno jedan od kandidata za klupu Gorice. Imamo još nekoliko imena koja su nam zanimljiva, sve redom iz inozemstva, ali nećemo brzati s odlukom", rekao nam je Črnko pa dodao:

"Gorica će kroz 7-10 dana izabrati novog trenera. Bit će to odluka koju ćemo donijeti nakon što porazgovaramo sa svima koji nas trenutno zanimaju i vidimo s kime možemo najlakše pronaći zajednički jezik." 

Zekić nije opcija

Ranije se kao kandidat za klupu Gorice spominjao Zoran Zekić koji je bio kandidat i kad je izabran Siniša Oreščanin, ali sada on nije opcija za Goricu. 

Zasad se čini kako je Rendulić jedini trener iz Hrvatske za kojeg je Gorica zainteresirana, ali valja napomenuti kako Gorica nije jedina, Rendulića od ranije želi i Slaven Belupo, ali samo u slučaju da Tomislav Stipić ne ostane trener kluba iz Koprivnice.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.