Na koncu ispred velike Italije: Hrabri Novozelanđani bez poraza napuštaju SP

Bila je to jedna tvrda, rastrgana utakmica, baš kakve su bile ostale utakmice Novozelanđana na ovom prvenstvu. Pokazali su prvaci Oceanije kako su prava i organizirana momčad, stoga nije čudno što su na njoj lomili zube i Slovaci i Talijani, pa na koncu i vrlo dobri Paragvajci, koji su u ovu utakmicu ušli opušteno, bez imperativa, jer ih je i bod u velikom broju kombinacija vodio dalje.

Uvodne minute dvoboja tako prolaze u inicijativi Novozelanđana, a prvi pokušaj na utakmici djelo je Shanea Smeltza, koji se okušao sa dvadesetak metara, no neprecizno. Pet minuta kasnije opasno je ubacio iz slobodnjaka s desne strane Fallon, a na drugoj stativi zamalo je zakasnio Killen. Od tada pa do kraja utakmice glavnu riječ vodili su Paragvajci.

Veteran Eliott spasio Novozelanđane od poraza

Uglavnom, riječ je bila o dalekometnim i nepreciznim pokušajima Canize, Valdeza i Cardoza. Početkom drugog dijela opet se bude "All Whitesi" pa je tako sjajno tukao veteran Eliott s ruba kaznenog prostora, međutim, malo poviše Villarova gola. Možda najveću priliku za gol imali su Paragvajci u 60. minuti kada je nakon velike gužve u šesnaestercu Novog Zelanda Caniza pucao sa pet metara. Lopta se odbila od Eliotta iz završila pokraj stative.

Posljednju priliku za pobjedu i uvjerljivo osvajanje skupine Paragvaj je imao 15 minuta prije kraja utakmice, kada je Barrios pucao, Paston kratko odbio, a Lucas nije uspio stići do lopte prije novozelandskog vratara. Paragvaj je utakmicu mirno priveo kraju, završivši sa pet bodova na vrhu ljestvice. Slovačka je druga sa četiri, Novi Zeland treći sa tri, a Italija zadnja sa dva boda.

Paragvaj: Villar, Morel, Caniza, Caceres, Cardozo, Santa Cruz, Santa Cruz, Vera, Da Silva, V. Cacares

Novi Zeland: Paston, Lochead, Reid, Vicelich, Nelsen, Elliot, Smeltz, Killen, Bertos, Fallon, Smith

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.