Na proširenom popisu Njemačke za Svjetsko prvenstvo nalazi se i 17-godišnja senzacija

Foto: EPA-EFE

NJEMAČKA nogometna reprezentacija u Kataru ima ambiciju postići značajno bolji rezultat od onoga u Rusiji, kada je nakon šokantnih poraza od Meksika i Južne Koreje završila kao posljednja u grupi. Nakon dugo vremena Elf na Svjetskoj smotri neće voditi zlatni izbornik iz 2014. Joachim Low, već njegov nasljednik i osvajač Lige prvaka s Bayernom Hansi Flick. 

Manje od mjesec dana uoči turnira Flick je objavio prošireni popis od 55 igrača, dok će konačni biti sužen na njih 26. Na proširenom popisu najviše pažnje je privuklo ime Youssoufe Moukokoa, 17-godišnjeg napadača Borussije Dortmund, koji još uvijek čeka na debi za Elf. 

Podsjetimo, Moukoko je jedan od najtalentiranijih nogometaša na svijetu, koji je već s 14 godina s Nikeom sklopio ugovor vrijedan 10 milijuna eura. Nastupao je za tri selekcije dortmundskog kluba, zabivši u 49 utakmica čak 76 golova. Prije dvije godine ulaskom u igru protiv Zenita postao je najmlađi debitant u povijesti Lige prvaka, a rekord toga tipa drži i u Bundesligi. 

Prošle sezone se mučio s ozljedama, ali sada dobiva redovne prilike u ekipi Edina Terzića i uvelike opravdava očekivanja. U 16 nastupa ove sezone zabio je četiri, a namjestio pet golova. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Pročitajte više