NOGOMET

Na utakmici Hrvatske u Karlovcu prekid trajao sat vremena. Igračice se smrzavale

Srecko Niketic/PIXSELL

HRVATSKE nogometne reprezentativke upisale su drugi poraz u drugom kvalifikacijskom ogledu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Na premijeri su Hrvatice poražene kod Rumunjske (0:2), dok je u drugom nastupu od izabranica Mate Prskala bolja bila Italija koja je u Karlovcu slavila 5:0.

Talijanke su povele u 17. minuti golom Game, a potom je dva puta hrvatsku mrežu pogodila Valentina Giacinti. Na 4:0 je povećala Girelli u 50. minuti, dok je konačnih 5:0 postavila Cernoiji koja je u 82. realizirala jedanaesterac.

Inače, u Karlovcu se nakon sat vremena dogodila dugačka stanka zbog kvara na reflektorima, dok je posljednjih dvadesetak minuta Italija imala igračicu manje (isključena je bila vratarka Giuliani).

Sutkinja je poslala igračice u svlačionicu jer nije bila odigrana potrebna minutaža da se utakmica zaključi dotadašnjim rezultatom. Nakon 20 minuta igračice su se vratile na travnjak, reflektori su se počeli paliti, no potom su se opet ugasili. Prekid je trajao još duže, a igračicama nije bilo lako čekati po hladnom vremenu na terenu.

Službeno je priopćeno da je riječ o kvaru agregata reflektora.

Hrvatskim nogometašicama slijede dva najteža gostovanja krajem listopada, kod Italije (22.10.) i Švicarske (26.10.).

Na Svjetsko prvenstvo direktno će se plasirati pobjednici skupina, dok će drugoplasirane ekipe dodatno razigravati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.