TENIS

Nadal: Je li me lijeva noga boljela pola života? Sve je počelo s Ivaniševićem

Foto: EPA

PRIJE samo dva dana Rafael Nadal osvojio je Roland Garros 14. put u karijeri, a time i svoj 22. Grand Slam naslov. Turnir na pariškoj zemlji igrao je primajući injekcije u bolno lijevo stopalo, a u razgovoru za L'Equipe otkrio je da tu ozljedu povezuje s dvojicom hrvatskih tenisača.

"To je nešto u što nikad nisam vjerovao, da ću opet biti konkurentan s 36 godina, na najvažnijem terenu u karijeri i da ću ponovo igrati u finalu. Hvala svima ovdje u Parizu. Bilo je nevjerojatno igrati ovdje. Ne znam što će biti u budućnosti. Ali dat ću sve da mogu nastaviti. Za mene je nevjerojatno igrati ovdje uz vašu nevjerojatnu podršku", rekao je Nadal nakon meča i tako opovrgnuo ideju odlaska u mirovinu.

Podsjetimo, Nadal od 2005. godine ima problem s Muller-Weissovom bolesti, a riječ je o degenerativnoj bolesti koja izaziva deformaciju jedne od kostiju smještenih u srednjem dijelu stopala. U razgovoru za L'Equipe ustvrdio je da je probleme počeo osjećati u meču s Goranom Ivaniševićem.

"Je li me lijeva noga boljela pola života? Sve je počelo u travnju 2004. kada sam u 1. kolu u Estorilu pobijedio Gorana Ivaniševića. Prvo je to bila pukotina na tom lijevom stopalu. Godinu i pol kasnije, u finalu Mastersa 1000 Indoor u Madridu 2005. godine, protiv Ivana Ljubičića dogodio se potpuni lom", izjavio je Nadal.