TENIS

Nadal na štakama, on u bolničkom krevetu. Zverev podijelio fotografiju iz bolnice

Foto: Screenshot

ČETIRI dana nakon što je zbog ozljede desnog skočnog zgloba bio prisiljen predati polufinalni meč na Roland Garrosu Španjolcu Rafaelu Nadalu, koji je potom 14. put podignuo pobjednički pehar, treći tenisač svijeta Alexander Zverev podvrgnut je operativnom zahvatu u Münchenu.

Pretragama je ustanovljeno da su najboljem njemačkom tenisaču popucala sva tri lateralna ligamenta.

"Kako bih se što prije mogao vratiti natjecanjima i kako bi svi ligamenti bili zaliječeni na pravi način, čime će ponovno biti uspostavljena puna stabilnost mog gležnja, operacija je bila najbolji izbor. Moj oporavak počinje sada, a ja ću učiniti sve kako bih se vratio jači nego ikad", napisao je Zverev u poruci na Instagramu, koju je objavio uz fotografiju iz bolničke postelje.

"Već mi nedostaje tenis"

"Svi imamo svoj put u životu. Ovo je dio moga. Sljedeći tjedan ću dosegnuti najbolji renking u karijeri usponom na drugo mjesto u svijetu, ali sam morao na operaciju. Već sada mi nedostaje tenis, nedostaju mi navijači. Nadam se da se uskoro vidimo na terenu", dodao je 25-godišnji Nijemac, koji je Nadalu pružio sjajan otpor.

Aktualni olimpijski pobjednik, osvajač 19 ATP naslova i vlasnik pet trofeja na Masters 1000 turnirima još uvijek čeka na svoj prvi Grand Slam naslov, kojem je najbliži bio na US Openu 2020. Tad je jedini put bio u finalu i protiv Austrijanca Dominica Thiema pred praznim tribinama velebnog stadiona Arthur Ashe propustio vodstvo od 2:0 u setovima te servis za pobjedu u petom setu. Pobjednik je odlučen u tie-breaku petog seta, prvom u povijesti finala US Opena u muškoj konkurenciji, u kojem je Austrijanac slavio s 8:6.