Završava jedna od najvećih karijera svih vremena. Nadal najavio kad ide u mirovinu

Foto: EPA-EFE

RAFAEL NADAL održao je danas press konferenciju u svojoj akademiji dan nakon što je objavljeno da neće biti spreman za obranu naslova na ovogodišnjem Roland Garrosu. Španjolac nije uspio zaliječiti kuk i povući će se sa svojeg omiljenog turnira prvi put nakon 2004. godine. No osim što je potvrdio tu odluku, Nadal je najavio i kraj karijere.

"Nemam namjeru igrati sljedećih nekoliko mjeseci. Oporavak od ozljede koju sam zaradio na Australian Openu ne ide po planu i nema šanse da igram na Roland Garrosu iako znate koliko mi taj turnir znači. Zadnjih nekoliko godina rezultati su bili odlični, ali život mi nije bio najbolji", rekao je Nadal i nastavio:

"Moram potpuno regenerirati svoje tijelo jer ne želim igrati ako ne mogu biti na zadovoljavajućem nivou. Želim biti potpuno spreman za sljedeću godinu koja će biti zadnja u mojoj karijeri. Da nastavim sad igrati, ne bih bio u stanju igrati u 2024. godini."

Izgubljena sezona

Zadnjih godina Nadal je imao problema s gotovo svim dijelovima tijela, ali je uspio doći do 22 Grand Slam titule i izjednačiti se s Đokovićem. No ovu sezonu je izgubio i osvrnuo se na svoje fizičko stanje.

"Danas sam bolje nego što sam bio prije par mjeseci, ali tužan sam jer je ova sezona izgubljena. Želio sam se boriti, ali tijelo me nije pratilo. Moram biti realan i znam da više ne mogu toliko trošiti svoje tijelo", rekao je Nadal.