KORONAVIRUS U SPORTU

Britanski broj jedan: Novak je dao loš pimjer. Nisu smjeli ići na ples

Foto: Getty Images / Guliver image

TRENUTNO najbolji britanski tenisač, 30-godišnji Daniel Evans, za BBC je kazao kako bi Novak Đoković trebao osjećati odgovornost zbog zaraze igrača koronavirusom na Adria Touru koji je na inicijativu prvog igrača svijeta krenuo iz Beograda, a završio prije vremena u zadarskom Višnjiku.

Đoković je posljednji u nizu zaraženih tenisača koji su sudjelovali na turniru. Pozitivne nalaze na koronavirus dobili su Bugarin Grigor Dimitrov, najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, kondicijski trener Novaka Đokovića Marko Panichi i trener Grigora Dimitrova Christian Groh.

"Đoković je postavio loš primjer. Smatram da nije trebalo voditi igrače na zabavu i ples, gdje su skakali jedni po drugima", kazao je Evans.

Tribine na turniru u Beogradu bile su krcate, nije se poštovala preporuka distanciranja, a tenisači su igrali mali nogomet te izašli u provod u noćni klub. U Zadru su Đoković i teniska elita zaigrali košarku, održali Kids Day među stotinama djece i zabavljali se na koncertu u sklopu turnira. Fešta je održana i u jednom zadarskom restoranu, a Ćorić i Ivanišević na pozornici su pjevali s bendom.

"Ekshibicije su dobra stvar, ali čak i ako distanca od dva metra nije obavezna, sve ovo nije šala, zar ne? Mislim da je došlo do potpunog nepoštovanja pravila i nesreća je što danas imamo zaražene tenisače. Nadam se da ovo neće dovesti do premišljanja oko US Opena zbog nekih nemilih događaja", rekao je Evans, trenutačno 28. igrač na ATP ljestvici.

ATP sezona trebala bi početi 14. kolovoza u Washingtonu, dok bi se US Open trebao održati od 31. kolovoza do 13. rujna. Sada više ništa nije sigurno. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.