Najbolji europski biljaristi stižu u Sesvete. Evo kad i gdje možete gledati turnir

Foto: Igor Soviček, Josip Krivačić

POOL biljar je planetarno popularan sport i mnogi od vas su ga sigurno zaigrali rekreativno, a od petka do nedjelje 19. do 21.5. u Sesvetama možete pogledati turnir na kojem sudjeluju i neki od najboljih igrača pool biljara u Europi.

BK EightBall Sesvete već je deseti put domaćin Zagreb opena, turnira u pool biljaru u njegovoj najpopularnijoj disciplini, Devetki.

Ante Morić, vlasnik i menadžer kluba domaćina, od 2013. godine kontinuirano u Sesvete dovodi barem jednog bivšeg svjetskog prvaka u Devetki, što daje posebnu draž ovom i inače vrlo jakom biljarskom turniru.

Dokaz jake konkurencije uobičajene na ovom turniru jest činjenica da neki od najvećih igrača pool biljara, poput stanovnika biljarske Kuće slavnih - Amerikanac Earl “The Pearl” Strickland i Nijemac Ralph Souquet - nisu uspjeli osvojiti ovaj turnir iako su nastupili na njemu.

Pogled na listu dosadašnjih pobjednika je vrlo zanimljiv. Englez Daryl Peach bio je prvi svjetski prvak u Devetki koji je nastupio u Sesvetama i uspio osvojiti prvo izdanje Zagreb opena 2013. Od svjetskih prvaka koji su osvajali turnir, na listi pobjednika su dvostruki svjetski prvak Austrijanac Albin Ouschan, koji je i ove godine najavljen na turniru, te  Nizozemac Niels Feijen.

Na turniru nastupaju mnogi sjajni internacionalni igrači, a posebno ističemo i naše reprezentativce; Edin Redžić, ukupni pobjednik PH za sezonu 2022-2023, tu su braća Michel i Roberto Bartol - Roberto je Hrvatskoj donio već dvije medalje sa Europskih prvenstava - Ante Šola te Filip Bermanec, branitelj naslova i lanjski pobjednik ZG opena.

Nijemac Thobias Bongers je jedan od poznatijih internacionalaca, a Mađar Oliver Szolnoki je nedavno osvojio jedan također veliki turnir u Zagrebu, Mezz Zagreb 10 ball open.

Sesvete će tijekom nadolazećeg vikenda biti regionalni centar pool biljara, navratite u Kelekovu 4, podržite igrače i uživajte u biljarskim majstorijama profesionalnih igrača biljara.

Za sve Vas koji niste u mogućnosti posjetiti klub, ovdje možete pratiti ždrijeb, rezultate uživo i live stream.