Esport

Najbolji Fortnite igrači ovog će vikenda podijeliti gotovo 200 milijuna kuna

Screenshot: Epic Games

FORTNITE svjetsko prvenstvo održava se od 26. do 28. srpnja na Arthur Ash stadionu u New Yorku, u domu US Opena. Tijekom vikenda odigrat će se dva sporedna i dva glavna turnira, a najbolji će igrači preko noći postati milijunaši.

>Luka "Perkz" Perković i njegov G2 Esports vratili su se na prvo mjesto u Europi

>Ni 40 prijeloma kostiju nije ga spriječilo da potpiše za omiljeni klub

Počinje najveći turnir u povijesti u najpopularnijoj igri na svijetu. Vrhunac je to natjecateljske sezone u Fortniteu kroz koju će Epic Games igračima podijeliti 100 milijuna dolara, odnosno gotovo 663 milijuna kuna. Najveći dio enormnog nagradnog fonda. čak 198,8 milijuna kuna, podijelit će se upravo ovog vikenda na prvom Fortnite svjetskom prvenstvu.

Najbolji igrači diljem svijeta mogli su se kvalificirati na završni turnir skupljajući bodove na tjednim kvalifikacijskim turnirima koji su počeli još sredinom travnja. Interes je bio ogroman jer sam plasman na završni turnir svakom igraču garantira i više od 330 tisuća kuna, uz priliku za osvajanje višestruko više novca. 

U petak, 26. srpnja, tijekom prvog dana natjecanja odvijat će se sporedni turniri, onaj u Creativeu, te Celebrity Pro-Am na kojem će uz najpoznatije Fortnite igrače sudjelovati i brojne druge poznate ličnosti. Dan kasnije nastupaju parovi: 50 najboljih natjecat će se tijekom čitavog dana za titulu najboljih na svijetu i prvu nagradu koja iznosi gotovo 20 milijuna kuna. 

Posljednji dan Fortnite svjetskog prvenstva 100 najboljih igrača svijeta igrat će najočekivaniji turnir - Solo - nakon kojeg ćemo dobiti prvog svjetskog prvaka u megapopularnoj igri. Njemu će također pripasti nevjerojatnih 20 milijuna kuna. Kako je donja dobna granica za sudjelovanje na završnom turniru 13 godina, izgledno je kako će i brojni tinejdžeri osvojiti nevjerojatne novčane iznose. 

Fortnite Battle Royale je igra u kojoj je cilj ostati posljednji preživjeli od 100 igrača. Svi su spušteni na mapu na kojoj se nalaze oružja i drugi predmeti koji im pomažu u eliminiranju protivnika i preživljavanju. Eliminacijom protivnika igrači mogu uzeti i opremu koju je on prikupio te se tako bolje opremiti za iduće duele. 

Na Fortnite svjetskom prvenstvu igrat će se šest mečeva u kojima će igrači prikupljati bodove na temelju završnog plasmana u meču i broju eliminacija. Prvo mjesto tako, primjerice, nosi 10 bodova, a svaka eliminacija po jedan bod. Cilj je prikupiti što više eliminacija.

Cijelo natjecanje prenosit će se uživo na službenoj Fortnite stranici, YouTubeu, Twitchu, Facebooku, Mixeru i Caffeineu. Epic Games je nedavno izbacio i dodatak samoj igri uz pomoć kojeg možete pratiti turnir za vrijeme igranja koristeći sliku u slici. S obzirom na to da se zaista radi o najpopularnijoj igri današnjice te da će na turniru sudjelovati i neke od najvećih gaming zvijezda, nema sumnje da će interes biti ogroman, a s prijenosom na brojnim platformama Epic je osigurao da i brojke gledatelja budu impozantne, pitanje će samo biti koliko su vjerodostojne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.