Esport

Najbolji regionalni gameri borit će se za 220.000 kuna u A1 Adria Leagueu

Foto: Luka Šangulin/Index.hr

A1 ADRIA LEAGUE se u 2019. vraća još veća i bogatija. Uključivat će čak dvije natjecateljske sezone (treću i četvrtu) u četiri igre, a ukupni nagradni fond iznosi 30 tisuća eura, odnosno više od 222 tisuće kuna. 

>Will Smith investirao u esport, evo koju je kompaniju odabrao

Kvalifikacije za treću sezonu počinju već sredinom svibnja, a na njima će moći sudjelovati gameri iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije. Kompletna sezona igrat će se u potpunosti online, bez LAN finala, kao uvod u četvrtu sezonu u drugoj polovici godine. Igrači će tako u ljetnoj pauzi moći formirati nove timove ili napraviti potrebne promjene za sljedeću, glavnu sezonu, koja će uključivati veliku LAN završnicu.

Najavljene su četiri igre, dvije za PC platformu te dvije za mobilne platforme, ali o kojim se točno igrama radi bit će otkriveno početkom svibnja, kada ćemo saznati i sve detalje vezane za kvalifikacijski proces. Međutim, objavljeno je da će za obje sezone postojati otvorene kvalifikacije na kojima će moći sudjelovati svi gameri.

Foto: Luka Šangulin/Index.hr

Gameri u cijeloj regiji upravo su dobili potvrdu da će se imati priliku usavršavati i natjecati u regionalnoj konkurenciji od svibnja pa praktički do kraja godine. Sjajne su to vijesti za rast i stabilnost regionalne esport scene kojoj kronično nedostaje online i offline liga i turnira. Prošle je sezone A1 Adria League ostvarila sjajne rezultate. Sudjelovalo je više od tisuću natjecatelja koji su odigrali oko 2300 mečeva, koje je pratilo čak 140 tisuća entuzijasta. S novim sustavom, dvije sezone, četiri igre i jednim LAN finalom rezultati bi trebali nastaviti rasti. Pripremite se, prijave za kvalifikacije kreću već u svibnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.