Najbolji strijelac u povijesti Srbije otišao u Saudijsku Arabiju za 50 milijuna eura

Foto: EPA

JEDAN od najboljih napadača engleske Premier lige i najbolji strijelac u povijesti srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović (28) napustio je Fulham i otišao u redove saudijskog prvoligaša Al Hilala, koji je za njega platio 50 milijuna eura uz moguće bonuse, a ovog ljeta već kupio četiri zvijezde.

Radi se o Rubenu Nevesu iz Wolverhamptona, Kalidou Kolibalyju iz Chelseaja, Sergeju Milinković-Saviću iz Lazija i Neymaru iz PSG-a. Milinković-Saviću, koji je plaćen 40 milijuna eura, sada se pridružio kolega iz reprezentacije i jedan od najboljih skok-igrača na svijetu. 

U Londonu ima status legende

Napadač, koji je prošle sezone zabio 14 golova u Premier ligi i novopečenom prvoligašu pomogao doći do sjajnog desetog mjesta, u Saudijskoj Arabiji zarađivat će 25 milijuna eura godišnje, a ugovor je potpisao do 2026. godine. Prošle sezone bi gotovo sigurno zabio i više golova da zbog odgurivanja suca nije bio suspendiran čak osam kola.

Mitrović je u Fulhamu pet godina i na Craven Cottageu ima status legende kojoj su igrači spjevali pjesme. Pretprošle sezone zabio je 43 gola u prvenstvu i tako postavio rekord Championshipa. Ukupno je za Fulham zabio 111 golova u pet sezona, a za Srbiju je postigao 52.