Najbolji Talijan protiv Albanije seli na klupu za Hrvatsku. Ovo je Spallettijev plan

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Italija u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu igraju ključnu utakmicu za prolaz skupine. Nakon dva kola Španjolska ima šest bodova, Italija tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod. Hrvatska bi u ponedjeljak pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. Plan bi joj mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku. Između te dvije reprezentacije tada bi odlučivala gol-razlika, a Albanija je tu zasad bolja za dva gola.

No, čak i da Albanija završi ispred nje, s četiri boda kao druga, Hrvatska bi praktično osigurala osminu finala. U tom scenariju bi Talijani ispali iz skupine. U slučaju remija, Hrvatskoj igra još samo teorija. Nakon pobjede protiv Albanije u prvom kolu, Italija je razočarala protiv Španjolske te poraz od samo 1:0 zavarava. S obzirom na viđeno, Furija je mogla s nekoliko komada deklasirati Azzure kojima je golman Donnarumma bio daleko najbolji igrač. 

Chiesa razočarao i seli na klupu 

Talijanski izbornik Luciano Spalletti će se zbog toga za utakmicu s Hrvatskom odlučiti na brojne promjene, a jedna od žrtava očajne partije protiv Furije mogla bi biti jedna od najvećih zvijezda Azzura, Federico Chiesa. Chiesa je bio jedan od junaka talijanskog pohoda na europsko zlato prije tri godine, a protiv Albanije u prvom kolu proglašen je za igrača utakmice.

No, protiv Španjolske bio je jedan od najslabijih na terenu i totalno nevidljiv za 64 minute koje je proveo na terenu i, prema pisanju talijanskih medija, izbornik Luciano Spalletti ozbiljno razmišlja da ga preseli na klupu.

Kako piše Corriere dello Sport, Spallettiju se sviđa ideja da Chiesa protiv Hrvatske susret krene s klupe, a da ga onda uvede u igru u posljednjih pola sata. Isti medij piše kako je bi to bila logična odluka Spallettija, jer bi start protiv Hrvatske bio treći u devet dana, što bi bilo ogromno opterećenje za krilo Juventusa koje se cijelu sezonu strašnu muči pronaći pravu formu nakon teške ozljede križnog ligamenta u siječnju 2022. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.