HRVATSKI NOGOMETAŠI

Najefikasniji hrvatski napadač pokorio Aziju: "Zvali su me Nizozemci i Turci..."

Foto: Persija/Twitter

SUBOTNJIM utakmicama 34. kola završila je nogometna sezona u dalekoj Indoneziji, četvrtoj zemlji svijeta po broju stanovnika.

Titulu je uvjerljivo osvojio Bali United s deset bodova prednosti i tako je naslov prvaka preoteo Persiji. No, klub iz glavnog grada Jakarte ima jednako uvjerljivog prvog strijelca lige. On je Marko Šimić, daleko najefikasniji hrvatski napadač i statistički jedan od najefikasnijih na svijetu, kojemu je prošle sezone titula prvog strijelca izmaknula za dlaku.

No, 31-godišnji Šimić je ove sezone u 32 nastupa u prvenstvu (dva je propustio) utrpao 28 golova, čak deset više od prvog pratitelja, te je proglašen najboljim strijelcem lige. U svim natjecanjima je ove sezone zabio 35 golova u 39 utakmica, a navijači svih klubova proglasili su ga najboljim igračem lige. Inače, njegova Persija je klub s najviše navijača u Aziji te je među 20 u svijetu po broju navijača.

Bivši igrač Lokomotive, Zagreba i Sesveta i nesuđeni dinamovac koji je preko Vijetnama i Malezije stigao do Indonezije u toj zemlji je zvijezda poput Luke Modrića u Europi. Ovih dana produžio je ugovor s Persijom do 2023. godine uz opciju produljenja za još dvije godine. Ponuda je bilo i iz Europe.

"Zvao me AZ Alkmaar i jedan jako veliki turski klub, ali već sam sve dogovorio s Persijom. Ovdje uživam, imam nevjerojatan status, a dobio sam i jako dobar ugovor. Osim toga, s klubom sam potpisao i da ću biti njegovo zaštitno lice tako da se stvarno ne mogu žaliti", rekao nam je Šimić.

U Persiju je stigao 2017. godine te je doslovno preko noći postao megazvijezda. Trenutačno ima više od milijun pratitelja na Instagramu, a u Indoneziji je u suradnji s tvrtkom Specs pokrenuo i vlastitu liniju sportske opreme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.