Najgori meč Gvardiola za City. "Tu mu nije mjesto, igra kao protiv Messija na SP-u"

Foto: Profimedia

CHELSEA i Manchester City su na Stamford Bridgeu odigrali spektakularni (4:4) derbi 12. kola Premier lige. Već nakon prvih 45 minuta je rezultat bio na pola puta do ukupnog, svako poluvrijeme je, dakle, ponudilo golijadu. City je poveo golom Erlinga Haalanda iz penala u 25. minuti, a onda je uslijedio preokret Chelseaja. Do kraja prvog dijela je jednom zabio i City, Manuel Akanji je postigao gol za 2:2.

Amaterska reakcija najskupljeg braniča u povijesti

Prvo je Thiago Silva u 29. minuti izjednačio na asistenciju Connora Gallaghera, a onda je u 37. minuti za preokret pogodio Raheem Sterling, kojeg je u šansu gurnuo Reece James. Kod ovog gola je presudnu ulogu, ali na loš način, imao Cityjev hrvatski branič Joško Gvardiol.

Naime, branič Cityja je mogao spriječiti ovaj pogodak da je bolje reagirao u duelu s Jamesom, ali je zaplivao. I to tako da nije išao na loptu, nego je trčao pokraj lopte, koja mu se onda odbila od pete. James ga je zahvaljujući tome prošao i ubacio za Sterlinga, koji je onda samo pospremio loptu u praznu mrežu. Kiks pogledajte OVDJE.

Gvardiol je odigrao daleko najgori meč za City

Gvardiol je u derbiju Premiershipa odigrao najgoru utakmicu otkako ga je City učinio najskupljim braničem u povijesti tako što ga je od Leipziga kupio za 90 milijuna eura. Sofascore ga je na osnovu njegove statistike i dojma na meču ocijenio sa 6.4, daleko najniže otkako je Gvardiol u najboljem klubu na svijetu.

S tim se slažu i komentatori. Legendarni Jamie Carragher je na Sky Sportsu ovako komentirao Gvardiolov kiks za gol suparnika: "Morao je to riješiti. Umjesto toga se potpuno pogubio. Chelsea je zabio zato što Gvardiol nije znao gdje je." BBC komentira: "Chelsea za gol može zahvaliti jadnoj i pogrešnoj procjeni Joška Gvardiola koji je u kaznenom prostoru dopustio da mu James uzme loptu i doda za gol."

Analitičar: Ovo je dokaz da Gvardiol nije lijevi bočni, nego stoper. Sjetite se što mu je na boku radio 15 godina stariji Messi

Zanimljiv komentar očajne Gvardiolove predstave i katastrofalne reakcije za gol suparnika dao je analitičar pod nickom Pythagoras In Boots: "Bizarna Gvardiolova reakcija za gol Chelseaja pokazala je da lijevi bok nije njegova prirodna pozicija.

On je tamo izgledao kao stoper, centralni branič, koji pokušava braniti široki prostor i to loše. Tako izgleda i postavlja se drveno, ukočeno i ne snalazi se. Sve je podsjećalo na onu akciju u kojoj ga je u polufinalu SP-a ismijao 15 godina stariji Leo Messi, nakon čega je namjestio odlučujući gol za pobjedu i prolazak Argentine protiv Hrvatske. Gvardiola se mora s boka pomaknuti u središte obrane."