Prvakinja nokautirala Rondu Rousey u samo 48 sekundi

 Foto: Getty Images, Guliver Image

DO prije 13 mjeseci imala je besprijekornu MMA karijeru. S 12 pobjeda iz 12 borbi postala je prvi ženski UFC prvak u povijesti, prodavala je jednak broj prijenosa kao i najveće muške zvijezde organizacije, protivnice su pred njom uplašene padale već prije početka borbe i proglašena je jednom od najpopularnijih sportašica na svijetu.

Onda je stigla kobna borba s Holly Holm u kojoj je izgubila prvu borbu u karijeri, i to brutalnim udarcem nogom u glavu. Otad je sve krenulo nizbrdo - živčani slom, izbjegavanje medija, uplakane fotografije i priznanje kako je pomišljala i na samoubojstvo jer "ako nije šampion, nije ništa". Bilo je upitno hoće li se ikada vratiti, a onda je UFC ponosno objavio kako se bivša prvakinja vraća na UFC 207 koji je sinoć održan u Las Vegasu - odmah je dobila borbu za povratak naslova.

Veliko nabrijavanje na povratak, milijun motivacijskih videa i zastrašujuća Brazilka Amanda Nunes u finalu - sve je bilo spremno za spektakl i američku bajku godine o povratku žene s dna. A onda joj je uslijedilo najdužih 48 sekundi u životu. Točno toliko je trebalo brazilskoj prvakinji da ju prebije.

Bilo je tužno, a donekle i jezivo gledati bivšu prvakinju koja je izgledala kao nasumično odabrana osoba iz publike kako dobiva udarac za udarcem, i puka je sreća što je sudac bio Herb Dean, poznat po pravovremenom zaustavljanju borbi te ju je ranim prekidom sačuvao od težih ozljeda. Kako će se ovo odraziti na njezinu psihu i karijeru, vidjet će se, ali Amanda Nunes sada je postala druga UFC prvakinja (uz Rondu) koja je uspjela obraniti naslov barem jednom.

Od ostalih rezultata, valja izdvojiti pobjedu Codyja Garbrandta nad Dominickom Cruzom, čime je UFC dobio novog prvaka u bantamweight kategoriji (do 61 kilograma). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.