NAJVEĆA GLUPOST PRIJELAZNOG ROKA Zbog 14 sekundi Leicester izgubio igrača kojeg je platio 25 milijuna

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEVJEROJATNA priča stiže iz Engleske. Leicester, senzacionalni prvak prije dvije sezone, nije uspio registrirati portugalskog nogometaša Adriena Silvu, za kojeg su ovog ljeta platili lisabonskom Sportingu 24 milijuna eura odštete, javlja BBC.
 
FIFA je odbila zahtjev da se transfer iz Sportinga u Leicester zaključi ovog ljeta, premda su Lisice već platite iznos koji su Portugalci tražili u ime odštete.
 
Problem se dogodio zbog toga što je Leicester do zadnjeg trenutka čekao da se zaključi transfer Dannyja Drinkwatera u Chelsea, kako bi tek onda doveo veznjaka iz Sportinga. Kad je Drinkwater postao i službeno igrač aktualnih prvaka, iz Leicestera su tek onda poslali traženu dokumentaciju, ali su je poslali 14 sekundi prekasno. Prijelazni rok na Otoku je trajao do ponoć, 31. kolovoza, a ležerne Lisice potrebne papire poslali su kad je ''dućan'' zatvorio.
 
Nakon što su saznali da Silva zbog propusta klupske administracije ne može biti registriran, u Leicesteru su poludjeli i tvrdili su da su papire poslali na vrijeme, prije ponoći, ali je transfer-sustav  povezan s FA-om i FIFA-om ipak pokazao da su zakasnili.
 
Leicester i dalje pokušava pravnim načinima pronaći neku rupu u zakonu i na sve načine vrši pritisak na FIFA-u, ali ako krovna nogometna organizacija ustraje u svojoj odluci, Portugalac će na teren izaći tek u siječnju 2018.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.