Bryan Carrasco

Najveći simulator u povijesti igrao je za Dinamo u LP. Sad je ostao bez kluba

Foto: Guliver Image/Getty Images

U LJETO 2012. Dinamo se spremao u lov na Ligu prvaka. Na klupi Modrih je tad sjedio Ante Čačić, a na Maksimir je došlo nekoliko mladih igrača od kojih je klub očekivao da u budućnosti budu nositelji njihove igre.

Marcelo Brozović je jedini od njih napravio čudesnu karijeru, svjetski je viceprvak s Hrvatskom te je jedan od najboljih igrača Intera i ponajbolji vezni igrač Serie A. Ostala se pojačanja baš i nisu pokazala pravim pojačanjima. Duje Čop je odradio zanimljivu rolu na Maksimiru, dok se Puljić, Mišić, Husejinović ili Čalušić baš i nisu proslavili.

Uz navedene, Dinamo je tih dana doveo i dva strana igrača na posudbu. Najprije je iz Kine stigao Ganac Lee Addy, a onda je došao 21-godišnji nogometaš iz Čilea Bryan Carrasco. Krilni igrač Audaxa Italiana imao je nekoliko nastupa za mladu čileansku reprezentaciju i obećavao je puno, a tadašnji sportski direktor Zoran Mamić dobio je pozitivne recenzije i Dinamo se odlučio dovesti ga.

''Mi ga nismo uživo gledali, ali kroz mrežu partnera, a to su skautske službe Udinesea i Bayera iz Leverkusena koje su ponajbolje na svijetu te s kojima surađujemo, obratili smo pažnju na njega. To je zapravo jedini razlog što smo dogovorili posudbu, a ne transfer, no ono što smo čuli i vidjeli u snimkama jest da ima fantastičnu igru 1 na 1, centaršut i brzinu. Uostalom, već je imao ugovor s Udineseom, no nije završio tamo zbog broja stranaca, a svi znamo kako dobro radi njihova skautska služba. Temeljem svega što smo skupili, mogu reći kako sam uvjeren da ćemo otkupiti njegov ugovor već na proljeće'', kazao je Mamić mlađi, no Čileanac se nije dugo zadržao u Zagrebu.

Carrasco je ciljano doveden za Ligu prvaka, no dobio je nogu već nakon šest mjeseci. Vratio se u svoj matični klub. Za Dinamo je odigrao svega sedam utakmica, dvije u Ligi prvaka. U obje utakmice Modri su izgubili 2:0, od Porta i od Dinamo Kijeva. Dinamo je završio posljednji u skupini iza PSG-a, Porta i Kijeva sa samo jednim bodom (1:1 protiv Kijeva u Zagrebu) i s gol-razlikom 1:14.

Carrasco je nakon Dinama ostao u Audax Italianu sve do ljeta prošle godine. Odigrao je i četiri utakmice za A vrstu Čilea, a onda je prošlog ljeta potpisao za meksički Veracruz. Kako je njegov klub sezonu završio na zadnjem mjestu, uprava je ovom 28-godišnjem nogometašu odlučila otkazati suradnju i sad je na burzi rada. Ne zbog loših igara, već zato što je klub doživio financijski krah i nisu ga mogli više plaćati.

Ipak, ono po čemu se Carrasca najviše pamti je događaj iz 2011. Brojni nogometni portali prozvali su ga najvećim simulatorom u povijesti nogometa.

U dvoboju mladih U-20 reprezentacija Čilea i Ekvadora Carrasco je doslovce zgrabio suparničkog napadača za ruku te se s njome udario po glavi. Taj potez nesretnog Čileanca na YouTubeu je postao jedan od najgledanijih nogometnih događaja.

''Razmišljao sam o ekipi jer nam je trebala pobjeda protiv Ekvadora, a oni su krali cijelo vrijeme'', komentirao je Carrasco taj slavni događaj na predstavljanju u Maksimiru prije sedam godina, a onda je samouvjereno dodao:

''Dinamo neće zažaliti što me doveo.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.