Nakon Henmanove odbijenice Rusedski favorit za izbornika Velike Britanije


POZICIJA britanskih tenisača u Davis Cupu u ovom trenutku nije niti malo ugodna. Naime, u srpnju će morati pobijediti Tursku kako bi ostali u drugoj zoni Euro-afričke skupine.

Prije petnaestak dana su poraženi kod Litve u 1. kolu spomenutog dijela natjecanja Davis Cupa, a taj poraz je nagnao dotadašnjeg izbornika Johna Lloyda na odlazak. Službeno se odlazak dogodio u srijedu navečer.

"Bio sam tenisač u Davis Cup momčadi. Potom sam bio izbornik i očito je vrijeme da postanem njen navijač".

Tako je rekao John Loyd na odlasku, a sada je pitanje tko će Veliku Britaniju voditi u srpanjskom ključnom ogledu protiv Turske. Apsolutni favorit navijača bio je Tim Henman (kao i velikog dijela Teniskog saveza Velike Britanije), no nekadašnji odličan tenisač je odbio takvu dužnost u ovom trenutku.

Mediji na Otoku, pak, navode da će se najvjerojatnije u koštac s novom dužnosti uhvatiti 36-godišnji Greg Rusedski, dugogodišnji Henmanov partner u Davis Cup momčadi Velike Britanije.

Rusedski je rođeni Kanađanin, ali je relativno rano tijekom igračke karijere uzeo britansko državljanstvo. Osvojio je čak 15 ATP turnira tijekom karijere, igrao je finale US Opena 1997. godine, a bio je i četvrti igrač na svijetu u jednom trenutku.

Službena objava imena novog izbornika očekuje se uskoro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.