Slučaj sramotnog napada na Mbappea rješava - Zoran Cvrk

Foto: Getty Images/Guliver Image
 

SINOĆNJI incident na utakmici Lige prvaka u Glasgowu zgrozio je mnoge navijače na tribinama, ali i gledatelje širom svijeta.

PSG je s 5:0 pregazio Celtic u gostima, a već u prvom poluvremenu utakmicu je riješio najskuplji napad svijeta. Prvo su zabili Neymar i Mbappe, a u 40. minuti i Cavani iz penala. Baš nakon trećeg gola u teren je utrčao jedan mladi navijač Celtica, zatrčao se prema najskupljem tinejdžeru svijeta i pokušao ga udariti, ali je promašio. Par sekundi kasnije pokupili su ga zaštitari.

Scena je mnoge hrvatske navijače mogla podsjetiti na prošlogodišnji upad navijača s metalnom šipkom na Poljudu, kada je po terenu natjeravao suca. Možda se toga sjetio i Zoran Cvrk koji je u Glasgowu sve gledao uživo iz prvih redova. Mamićev poslušnik i član užeg kabineta HNS-ovog predsjednika, Davora Šukera, kojem je netko pred nosom nacrtao golemu svastiku na Poljudu, Cvrk je kao UEFA-in delegat zadužen za slučaj napada na Mbappea.

Njegov izvještaj o incidentu bit će ključni dokaz u UEFA-inoj odluci o novoj kazni za Celtic.

Škotima zbog incidenta prijeti kazna UEFA-e, a ona bi, osim novčane, mogla biti i zatvaranje dijela stadiona jer je škotski klub i ranije kažnjavan zbog navijača. Prošle sezone kažnjeni su zbog tučnjave na tribinama, a onda i zbog zabranjenih simbola na transparentima.
 
Ostatak Celticovih navijača s tribina je izviždalo svog "suborca", a trener Celtica Brendan Rodgers ovako je kommentirao incident: "Zvižduci navijača sve govore. Ovo je velika sramota, navijačima nije mjesto na travnjaku. Klub će se pozabaviti s ovim huliganom."

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.