Napoli ga je otjerao, ali prije je morao potpisati za njega. Slijedio je spektakl

Foto: Profimedia

VICTOR OSIMHEN (25), sjajni napadač Napolija, u zoru je sletio u Istanbul kako bi potpisao posudbu u Galatasaray, ali pod bizarnim uvjetima i jednako takvim okolnostima. Tamo su mu brojni navijači turskog velikana priredili spektakularan doček. Tako je, barem za sada, okončana najluđa transfer saga ljetnog prijelaznog roka.

Osimhen sletio u Istanbul sa širokim osmijehom

Počela je tako da je Osimhen, koji je za četiri godine u Napoliju u 133 utakmice postigao 76 i namjestio 18 golova, već prošle sezone iskazivao nezadovoljstvo i želju za odlaskom iz kluba u koji je došao iz Lillea za 78 milijuna eura. Vidjelo se da to nije onaj Osimhen koji je sezonu prije, 22/23, Napoliju donio povijesni naslov te ga doveo nadomak polufinala Lige prvaka jer je s 31 gola te sezone pao na samo 17 prošle.

Činilo se da je došao spas iz Arabije

Prije početka ove sezone Osimhen je rekao da želi otići. Napoli mu je našao zamjenu u Lukakuu te odgovorio da je nepoželjan u klubu i da može ići, ali uz odštetu od 130 milijuna eura. To je odbilo zainteresirane PSG i Chelsea. Tada se ukazao spas iz Arabije.

Al Ahli je ponudio Napoliju 80 milijuna eura odštete, a Osimhenu 120 milijuna eura plaće kroz tri godine i sve je bilo brzo dogovoreno između sve tri strane. No, Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentis na završnim je pregovorima tražio 5 milijuna eura odštete više. Saudijci su se na to uvrijedili te umjesto Osimhena doveli Ivana Toneya iz Brentforda za 40 milijuna eura.  

Saudijce je uvrijedila last minute pohlepa predsjednika Napolija, ali je onda došao Chelsea

Al Ahli je, dakle, neočekivano propao, ali je onda uletio Chelsea. Napoli je i s ovim klubom sve dogovorio, samo oko posudbe. Osimhen je odavno želio u Chelsea, pa se činilo da je njegov dogovor s tim klubom formalnost. Ali, Chelsea mu je ponudio godišnju plaću od 4 milijuna fiksno i još toliko ako ostvari uvjete oko bonusa. Osimhen je odbio jer u Napoliju ima 10 milijuna eura godišnje.

I onda je u velikom finalu velike transfer sage senzacionalno izronio Galatasaray. U Turskoj naime prijelazni rok traje sve do 13. rujna. Osim toga, Galati se ozlijedio Mauro Icardi. Konačno, bogati Turci žude za istinskim zvijezdama na vrhuncu, a Osimhen to jest. Dogovoreno je da ode tamo na posudbu do kraja sezone bez mogućnosti otkupa, ali Osimhen je uspio ispregovarati niz pogodnosti.

Niotkuda je izronio Galatasaray, a Osimhen je ispregovarao niz pogodnosti

Izborio se da mu se klauzula sa 130 milijuna eura spusti na 75, a uspio je u ugovor ugurati i 10 klubova na koje bi se ona odnosila. Među njima su, pretpostavlja se, Real i PSG. To nije sve. Ponude li oni taj novac Napoliju, Osimhen može napustiti Galatasaray već u siječnju, iako potpisuje posudbu do kraja sezone. 

Bizarluk za kraj ove nevjerojatne transfer priče

Ovakva priča nije mogla proći i bez završnog bizarnog detalja. Iako se Napoli i Osimhen već odavno ne podnose, Nigerijac je prije odlaska na posudbu u Galatasaray s Napolitancima produljio ugovor do 2027. Slijedila je fešta u Istanbulu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.