regija

Napustili derbi Crne Gore jer im je sudac isključio trojicu i rasno vrijeđao crnca

Foto: vijesti.me

VELIKI SKANDAL u Crnoj Gori. Derbi 9. kola Budućnost - Zeta prekinut je u 80. minuti pri vodstvu domaćina 1:0. Gosti su tada demonstrativno napustili teren nakon što im je sudac Nikola Dabanović isključio trećeg igrača. Pet minuta ranije Budućnost je povela golom iz penala. 

Međutim, afera je postala još veća jer je Alfons Sopo, kamerunski nogometaš gostiju, optužio suca da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi i da je onda isključio njegovog suigrača koji se suprotstavio sucu zbog rasističkog vrijeđanja:

"Kada je dosuđen penal za Budućnost, bio sam blizu suca i rekao mu: Ovo ne može biti penal, ovo nigdje nije penal! On mi je dobacio: 'Je*em te, crnac.' Znam crnogorski jezik, sve razumijem. Suigrač Simović je stao u moju zaštitu i on je isključen", kazao je za Vijesti Sopo, koji od 2015. godine igra u Crnoj Gori, a prije Zete je nastupao za Rudar.

Dodaje kako ovo nije prvi put otkako je u Crnoj Gori da ga sudac rasistički vrijeđa: "Drugi put se ovo događa. Ne mogu se sjetiti imena suca koji je to uradio ranije. Ne znam jesu li oni rasisti, ali ovo je nepoštovanje. Došao sam iz Kameruna igrati u Crnoj Gori i najmanje očekujem poštovanje. Da se ovakvo nešto dogodi u Francuskoj ili Engleskoj, to bi bio veliki skandal."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.