sportska karantena

Naš zlatni olimpijac ima poruku za vas: Ljudi, glavu gore. Prolazimo ovo zajedno

Foto: Hina

NAKON što je MOO odlučio kako se ovoga ljeta u Tokiju neće održati Olimpijske igre, situacija je za većinu sportaša postala potpuno neizvjesna. Za veliku većinu njih to je uvjerljivo najveći sportski događaj, za koji se forma i treninzi tempiraju godinama.

Ista stvar vrijedi i za Martina Sinkovića, našeg slavnog veslača koji je dosad na Olimpijskim igrama osvojio zlato u dvojcu te srebro u četvercu. Sa svojim bratom Valentom čini možda i najdominantniji veslački tandem u povijesti toga sporta.

Poslije zlata u Riju 2016. braća Sinković odlučila su promijeniti disciplinu te iz skul veslanja prijeći u rimen, što je gotovo pa nezapamćen potez. S obzirom na to da su prošle godine bili i svjetski i europski prvaci, očekivalo se da će ove godine ispisati olimpijsku povijest.

Međutim, situacija je sve izokrenula na glavu. Uz kućnu izolaciju te odgođene Igre lako je zapasti u depresiju i malodušnost, no Martin Sinković poslao je za nas i sve vas potpuno drugačiju poruku. Poruku optimizma i nade. Uostalom, pogledajte i sami.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.