Nathanaël Mbuku je novi igrač Dinama

Foto: GNK Dinamo

DINAMO je potvrdio dolazak napadača Nathanaëla Mbukua (22). "U Dinamo dolazi iz njemačkog Augsburga, a afirmirao se u Reimsu za kojeg je odigrao 80 utakmica u elitnom razredu francuskog nogometa. Dragi Nathanaël, dobro nam došao!" stoji u objavi zagrebačkog kluba.

Dinamo je potvrdio da je Mbuku potpisao višegodišnji ugovor i da će nositi dres s brojem 21. Nije poznato koliko je Dinamo platio za Mbukua, ali doznajemo da se u sklopljenom ugovoru nalazi klauzula prema kojoj ga Augsburg može otkupiti i vratiti u svoj klub.

"Kad sam čuo da me Dinamo želi, nisam razmišljao o drugim opcijama. Rekao sam svojem menadžeru da odmah idem u Dinamo, to je veliki klub i sjajna prilika za mene - igrati u ovom klubu, u ovom gradu, u Ligi prvaka. Jako mi je drago da je tako ispalo i doista sam sretan", rekao je Mbuku za službenu stranicu Dinama. 

U seniorskom nogometu debitirao sa 17 godina

"Ako bih nešto morao izdvojiti, onda bi to bila igra jedan na jedan, dribling, dodavanja, jako puno kretanja... Najvažnija je momčadska igra, volim asistirati i uvijek ću pružiti sve od sebe da kao momčad budemo što bolji. Nadam se da ću pomoći klubu da nastavi osvajati trofeje i da zajedno načinimo i korak više", rekao je Mbuku o sebi i dodao da je društvena osoba jako privržena obitelji.

U seniorskom nogometu, odnosno francuskoj ligi, debitirao je sa 17 godina. "Bilo je to nezaboravno iskustvo, debitirao sam protiv Olympiquea u Marseilleu na Velodromeu i pobijedili smo s 2:0, bilo je doista sjajno. Jedva čekam zaigrati u Dinamu, da krenemo s utakmicama i da se predstavim sa što boljim igrama", prisjetio se Mbuku.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

Mbuku je rođen u Francuskoj, za čije je mlađe reprezentacije nastupao, ali ima i državljanstvo DR Konga. Može igrati u vrhu napada, na obje krilne pozicije te kao ofenzivni veznjak.

Karijeru je započeo u francuskom Reimsu, u kojem je prošao mlađe uzrasne kategorije. Augsburg ga je kao slobodnog igrača doveo u siječnju 2023. godine. Za prvu momčad njemačkog kluba upisao je tri nastupa, dok je četiri utakmice uz dva gola i asistenciju odradio u drugoj ekipi.

U siječnju 2024. otišao je na posudbu u Saint-Etienne te je za francuskog drugoligaša odigrao 21 utakmicu, pritom postigavši četiri i namjestivši dva pogotka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.