Naumoski za Index: Hajduk pamtim po najvatrenijim navijačima u Jugoslaviji

U VELIKOM intervjuu za Index makedonski reprezentativac Ilčo Naumoski govorio o Hajduku i svojim idolima Mariju Bazini i Davoru Vugrincu.

Transfer u Hajduk?

"Čuo sam se s menadžerom, rekao mi je da je jučer pregovarao s nekim iz Hajduka. Više od toga vam ne smijem reći, niti vam smijem što potvrditi, dok stvar ne postane službena. Iskreno, točno ni ne znam detalje, odmaram se na Ohridskom jezeru nekoliko dana i ne želim se zamarati transferima. Vidjet ćemo, nema sumnje da mi godi poziv iz Hajduka, to je veliki klub i njegov interes znači da vrijedim. Znate, mi Makedonci jedino iz Hrvatske znamo za Hajduk i Dinamo i kad te netko od njih zove, moraš se radovati i biti sretan", rekao je u razgovoru za Index Ilčo Naumoski.

"U statusu sam slobodnog igrača, istekao mi je ugovor i spreman sam pregovarati sa svim klubovima. Do sada sam dobio nekih devet ponuda, ali za sada sam sve odbio; vidjet ćemo što će biti s Hajdukom", dodao je.

Smatraju te ponajboljim napadačem austrijske lige?

"Imao sam jako dobru sezonu u austrijskom Mattersburgu, koji sam spasio od ispadanja i gdje sam bio najbolji igrač. Nedavno sam igrao i za reprezentaciju Makedonije tako da mi je odmor više nego potreban, a onda ću za nekoliko dana razmišljati o transferu. Kako ne, upravo sam sjajno igrao ove sezone pa i kada nisam zabijao, bio sam najbolji igrač na terenu, bilo da sam izborio važne prekršaje ili asistirao. Mislim da sam puno dao tom klubu, a odveo sam ih i u Kup Uefa, što je veliki uspjeh za tako mali klub. Da ne govorim da su me proglasili najboljim centarforom Austrije dva puta", napomenuo je makedonski reprezentativac.

Pratiš li hrvatsku ligu i možeš li je usporediti s austrijskom?

"Da, pratim hrvatsku ligu, gledao sam onaj poljudski derbi kada je Ibričić zabio, a gledao sam i prvu utakmicu finala Kupa. Kako nikada nisam igrao u HNL-u i teško mi je govoriti o njenoj kvaliteti, ali nema sumnje da su Hajduk i Dinamo veliki klubovi", istaknuo je Makedonac Naumoski.

Imao si epizode u Italiji i Turskoj, doduše neuspješne?

"Bio je to težak period u mojoj karijeri. Sve je bilo dogovoreno između GAK-a, mog tadašnjeg kluba i talijanske Catanije, ali na koncu me GAK nije htio pustiti. Otišao sam u Cataniju i nisam imao pravo nastupa pa sam samo trenirao, da bi se na kraju sezone vratio u Austriju. U Turskoj također nisam imao sreće, a čim sam došao ozlijedio sam ligamente koljena i šest mjeseci bio van terena. To mi je jedina povreda u karijeri, tako da sam se na ljeto opet vratio u Austriju", istaknuo je Naumoski.

Možeš li nam malo opisati sebe kao igrača? Sa 192 cm spadaš u tipične centarfore...

"Ne baš, dosta sam pokretljiv i nisam klasična devetka. U reprezentaciji nekad igramo s dva napadača, onda je Pandev iza mene i tad sam klasični špic, međutim kada igramo s tri napadača onda igram lijevo. Smatram također da sam tehnički jak, znate ono balkanska škola i to. Također moram istaknuti da sam vrlo srčan igrač, ne volim gubiti što navijači cijene pa brzo postanem njihov miljenik. Eto, ove sezone sam dobio 17 žutih kartona u Austriji, toliko sam temperamentan", rekao je u razgovoru za Index Ilčo Naumoski.

Koje hrvatske igrače najbolje poznaješ?

"Od hrvatskih igrača nekada najviše sam se divio Davoru Šukeru i Alenu Bokšiću, to su bili strašni napadači. Od drugih moram istaknuti Marija Bazinu, u vrijeme kad sam bio tamo, daleko najboljeg igrača Austrije. On mi je bio poput oca i puno mi je pomogao u aklimatizaciji. Također moram istaknuti i Davora Vugrinca koji je bio u Cataniji kad i ja. Zaista sam puno od njega naučio i jako mi je puno pomogao u shvaćanju nogometa i nekih situacija koje moraš prihvatiti i koje se ne mogu promijeniti. Na tome ću mu oduvijek biti zahvalan. Njegovu kvalitetu ne treba ni spominjati", ispričao nam je Naumoski.

Za koga navijaš? Mediji pišu da se veliki navijač Partizana; gdje je u svemu tome Hajduk?

"Za koga navijam? Hmmm, teško je reći, Partizan. Da, istinite su one izjave da sam bježao iz Austrije na utakmice Partizana. Moj otac je bio navijač Partizana i od njega sam to naslijedio, dok mi je stric interesantno veliki navijač zagrebačkog Dinama. Gdje je u tome svemu Hajduk? Njega pamtim po najboljim i najvatrenijim navijačima u bivšoj Jugoslaviji. Joj, kakvu su oni atmosferu znali napraviti. Znate, igrao sam jednom na Poljudu, bilo je to s makedonskom reprezentacijom prije nekih pet-šest godina na trofeju Marjan. Volio bih se vratiti opet", za kraj će Ilčo Naumoski.

Vedran Buble
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.