PSV svog navijača koji je napao srpskog golmana kaznio s 40 godina zabrane

Foto: EPA-EFE

GOLMANA Seville Marka Dimitrovića je pri kraju uzvratne utakmice nokaut-faze Europa lige protiv PSV-a napao domaći navijač. PSV je utakmicu dobio 2:0, ali je ispao jer su Španjolci u prvom susretu kod kuće pobijedili 3:0. Po završetku utakmice navijač je utrčao na teren, pokušao udariti Dmitrovića i pritom ga je očešao šakom, ali ga je golman svladao i zadržao dok nisu došli redari.

Navijač je stao pred Dimitrovića, nešto mu kratko rekao i onda ga pokušao udariti. Golman mu je na to uzvratio i onda ga bez udarca srušio na pod, nakon čega su mu u pomoć pritrčali ostali igrači i pripadnici redarske službe. Dimitrović je prošao bez težih ozljeda, a nakon utakmice je u miks-zoni pokazao ožiljke na vratu.

Kaznio ga je vlastiti klub

"Mora da je bio pijan i lud. Pokušao me udariti, ali sam ga uspio primiti i baciti na tlo dok nisu stigli redari. Neću vam reći što sam mu zaista htio učiniti u tom trenutku. Ostat ću tih", rekao je Dmitrović španjolskim medijima nakon utakmice.

Na incident je sada reagirao i sam PSV. U nizozemskom klubu odlučili su se na drakonsku kaznu za ovaj prekršaj pa su svom navijaču izrekli 40 godina zabrane pohađanja svih utakmica svih kategorija kluba iz Eindhovena.