Navijači Boce i Rivera masovno vraćaju ulaznice za Superclasico u Madridu

Foto: EPA-EFE

PREBACIVANJE uzvratne utakmice finala Copa Libertadoresa između Rivera i Boce na Santiago Bernabeu u Madridu postalo je logistička noćna mora.

Navijači obaju klubova navodno su vratili već 3000 od 10.000 ulaznica, koliko ih je bilo u slobodnoj prodaji na blagajnama u Buenos Airesu za nedjeljnu utakmicu. Razlog su golemi troškovi puta iz Argentine u Španjolsku, a cijene letova i smještaja dodatno su porasle zbog četverodnevnog nacionalnog praznika u Španjolskoj. Argentincima treba najmanje 2000 eura za put i smještaj, što je za njihov standard prevelik iznos pa su počeli vraćati ulaznice.

Navijačima Reala ponuđen je kontingent od 7000 karata koje su razgrabljene u nekoliko minuta, a ostatak ulaznica ide sponzorima i u slobodnu internetsku prodaju.

No osim toga, problem su i argentinski huligani od kojih strahuju organizatori utakmice u Madridu, a u tome im pretjerano ne pomažu argentinske kolege. U madridskoj zračnoj luci Barajas zaustavljen je Maximiliano Mazzaro, jedan od glavnih vođa Bocinih huligana, koji je odavno poznat argentinskoj policiji. Mazzaro je bio na popisu opasnih argentinskih huligana, ali ga tamošnja policija nije zaustavila u zračnoj luci u Buenos Airesu, već mu je dopustila da se ukrca na let za Španjolsku. Mazzaro je deportiran u Argentinu.

Zbog ovog slučaja Španjolci strahuju da je još stotinama najgorih huligana omogućen put u Španjolsku preko drugih gradova, u kojima je kontrola slabija, te da bi ponovno moglo biti nereda.

Podsjetimo, prva utakmica na Bomboneri završila je 2:2, a uzvrat je odgođen prvo zbog nevremena, a potom zbog velikih nereda na ulicama Buenos Airesa. River je nominalno domaćin na Santiago Bernabeuu, ali to ne znači previše jer u finalu Copa Libertadoresa ne vrijede golovi u gostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.