Navijači danskog kluba više ne smiju transparentima tražiti dresove od igrača

Foto: Profimedia (ilustracija)

DANSKI prvak Copenhagen zabranio je navijačima da na stadion unose transparente kojima traže dresove od igrača, kako na domaćem terenu, tako i na gostovanjima. Razlog nije zloba igrača ni škrtost kluba, nego razočaranje brojne djece koja pokazuju takve natpise, a na kraju ne dobiju ono što žele.

Osim toga, kažu u danskom klubu, takvi transparenti stavljaju igrače u neugodnu situaciju jer jednostavno ne mogu ispuniti sve zahtjeve svojih mladih navijača.

Nema dresova za sve koji ih žele

"Odluka proizlazi iz činjenice da igračima nije moguće ispuniti toliko želja, što dovodi do razočaranja mnoge djece koja su došla u nadi da će dobiti dres", piše u priopćenju kluba.

"Broj takvih transparenata drastično se povećao proteklih sezona i nažalost mnoga djeca koja su nosila natpise ostanu razočarana. Istovremeno, igrače se stavlja u tešku poziciju jer ne mogu ispuniti sve želje, a onda ih se doživljava negativno jer moraju odbiti mnoge zahtjeve."

Naravno, igračima će i dalje biti dopušteno da razdijele dresove navijačima, samo pod drukčijim okolnostima.

Zabranu već uveli Ajax i Slavia

Copenhagen nije prvi europski klub koji je uveo sličnu zabranu. Ajax je takve transparente zabranio prošle godine uz objašnjenje da "dovode do kritika igrača" te da kartonski natpisi sa sobom nose opasnost od požara.

Praška Slavia zabranila je transparente u veljači nakon što se otkrilo da organizirane skupine koriste djecu da traže od igrača dresove, koje se zatim prodaje na internetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.