Hrvatska reprezentacija

Navijači Hrvatske trebaju mjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska na Maksimir

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

UZIMAJUĆI u obzir novonastalu situaciju uslijed globalne pandemije koronavirusa, uoči i tijekom predstojeće utakmice Lige nacija između Hrvatske i Švedske, koja je zakazana za nedjelju, 11. listopada, u Zagrebu (stadion Maksimir, 18 sati), bit će na snazi posebna sigurnosna i zdravstvena procedura, kao i posebna regulacija prometa na prilazima stadionu, objavljeno je na službenoj stranici Nogometnog saveza Hrvatske.

Stadion Maksimir bit će otvoren za navijače od 16 sati, a zbog opsežnih mjera sigurnosti, koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona, HNS poziva navijače da dođu na stadion što ranije (preporuka dva sata prije početka utakmice) te da zauzmu svoja mjesta na stadionu. 

Na dan utakmice na blagajnama Maksimira neće se prodavati ulaznice

"Dana 11. listopada 2020. godine na blagajnama stadiona Maksimir neće biti prodaje niti zamjene podataka na ulaznicama za utakmicu Hrvatske i Švedske. Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Sukladno uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne podudaraju s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion, a ulaznice će im biti poništene bez prava na povrat novca, a budući da su isti, sukladno zakonskim propisima, u prekršaju, napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak", objavljeno je iz HNS-a.

Pored brojnih mjera koje možete pročitati ovdje, ističe se da će navijači tog dana morati mjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska na stadion.

"Nositelji ulaznica ne smiju dolaziti na stadion i moraju kontaktirati nadležne lokalne zdravstvene ustanove ako imaju bilo koji od simptoma bolesti COVID-19. Sukladno uputama HZJZ-a, gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju", stoji na stranici Saveza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.