Navijači izabrali Daliću momčad za Japan. Evo za koga ste glasali

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak u 16 sati protiv Japana igra susret osmine finala Svjetskog prvenstva. Zlatko Dalić je uoči utakmice upao u neočekivane probleme jer je Borna Sosa jako istrošen i u nedjelju poslijepodne objavljeno je da neće biti spreman.

Njegovu poziciju na lijevom boku zauzet će Borna Barišić koji će morati jako paziti na brza japanska krila, osobito na Junyu Itoa koji je iznimno neugodan igrač i mogao bi Rangersovom beku raditi dosta problema na toj strani. Barišić je kvalitetniji u obrambenoj igri od Sose, ali bi Sosa Dalićevoj momčadi mogao dosta nedostajati u napadu budući da će protiv Japana vjerojatno imati veliki posjed lopte, a Sosa je ipak puno kvalitetniji u izradi napada od Barišića.

Petković ispred Livaje

Ostatak momčadi je zabetoniran osim dvije pozicije o kojima se priča još od početka turnira. Glavna tema je i dalje napadač. Dalić je protiv Maroka krenuo s Kramarićem, protiv Kanade je krenuo Livaja koji je i zabio gol, ali je Hajdukov napadač protiv Belgije bio potpuno nevidljiv.

Moguće je da Dalić ponovo promijeni napadača za utakmicu s Japanom. Prema mišljenju 52 posto od više od 26.000 Indexovih čitatelja, protiv Japana bi trebao startati Bruno Petković koji bi tako postao treći različit napadač u početnoj postavi Hrvatske na ovom turniru.

Čitatelji: Treba mijenjati Lovrena

Dosta se pričalo i o stoperima. Joško Gvardiol etablirao se ne samo kao najbolji stoper Hrvatske već i najbolji stoper na čitavom turniru i njega Dalić neće mijenjati niti ga trošiti na lijevom boku ako Sosa ne bude spreman.

Lovren je solidno odigrao prve dvije utakmice, ali je protiv Belgije često ispadao, a nakon jednog njegova kiksa, Lukaku je imao čisti zicer, ali nije dobro reagirao. Indexovi čitatelji, njih više od 23.000 glasalo je i u izboru drugog stopera.

Njih 59 posto smatra da bi Josip Šutalo trebao dobiti prednost ispred Dejana Lovrena i s Gvardiolom činiti stoperski par koji bi trebao zaustaviti Japance. Ako bi Dalić "poslušao" čitatelje, sastav Hrvatske izgledao bi ovako, pod pretpostavkom da su sve druge pozicije sigurne i da nigdje drugdje neće biti problema.