Navijači mu petardama uplašili konje pa je skuterom upao na teren usred utakmice

Screenshot: RTV Drenthe

PROŠLOG vikenda igrala se utakmica nizozemske 8. lige između VV Veenhuizena i Vitessea '63. Radilo se tu o derbiju za ostanak u ligi, a susret je u jednom trenutku prekinut jer je jedan čovjek uletio u teren. Ništa to ne bi bilo neobično, čak ni za Ligu prvaka, a kamoli za osmu nizozemsku ligu, da ovaj čovjek to nije učinio na skuteru.

Neimenovani gospodin koji živi uz stadion izgubio je živce nakon što su navijači Veenhuizena bacili nekoliko petardi i ispalili rakete. Naime, gospodin je vlasnik manje farme konja, a oni su se jako uplašili na zvuk pirotehnike. Kako navodi RTV Drenthe, gospodin na skuteru rekao je da mu je kći jednom u sličnoj situaciji pala s uplašenog konja i ozlijedila se do mjere da je po nju morala dolaziti hitna pomoć, i to helikopterom. Otad ga svako uznemiravanje konja tjera na reakciju.

Predsjednik kluba se ispričao susjedu te je rekao kako je jedini razlog buke u tome što navijači nisu stigli kupiti baklje koje inače koriste pa su ovoga puta atmosferu odlučili graditi petardama i raketama. Istaknimo i kako ta atmosfera nije polučila osobit uspjeh, gosti su na kraju ipak slavili s 3:1.