Navijači Olimpije zapalili Armadin transparent

Foto: Joze Suhadolnik / Delo / CROPIX

NAVIJAČI Rijeke prekinuli su u Ljubljani uzvratnu utakmicu play-offa Konferencijske lige protiv Olimpije pri rezultatu 5:0 za slovensku momčad. Rijekini navijači zasuli su bakljama prvo teren, a onda su ih počeli bacati i na tribine na kojima su sjedili domaći gledatelji. Sudac je prekinuo utakmicu i policiji je naređeno da isprazni tribinu s Armadom zbog čega je susret bio prekinut na 20-ak minuta.

Na utakmici su domaći navijači Green Dragonsi istaknuli jedan transparent Armade uz poruku "ovo je vaše". Olimpijini navijači su nakon toga transparent "Incidenti Turnić" zapalili, a nije poznato je li to isprovociralo sramotnu reakciju i divljanje Armade.

Bili prijatelji pa postali smrtni neprijatelji

Inače, Green Dragonsi i Armada bili su u prijateljskim odnosima za vrijeme jugoslavenske lige. Tako su u sezonu 1990./1991. Rijekini navijači otputovali u Ljubljanu na utakmicu Olimpije i Partizana i navijali s Green Dragonsima.

Kad se bivša država raspala, odnosi su zahladili da bi 2013. godine na prijateljskoj utakmici između Olimpije i Rijeke u Kranjskoj Gori došlo do nereda. Nekoliko pripadnika Armade je tom prilikom završilo u bolnici nakon napada u navodnoj sačekuši.

Olimpija - Partizan, 1990/91 Armada stara škola u Ljubljani sa Green Dragons !!!

Posted by Balkan Hooligans on Wednesday 21 August 2019

Green Dragonsi odbili doći na utakmicu u Rijeku

Rijeka i Olimpija su 2021. igrale prijateljsku utakmicu na Kantridi, ali Green Dragonsi nisu došli. "S obzirom na to da naš klub u petak na Kantridi igra protiv Rijeke, a da smo na tu temu primili dosta pitanja, moramo vam reći da na praznicima neprijateljskih navijačkih skupina Green Dragonsi ne misle sudjelovati. Da se igra u Kranjskoj Gori, možda bi i došli", objavili su tad na Facebooku.

Antagonizam se nastavio i uoči ovog dvoboja, prvo na Rujevici, a onda u najavi uzvratne utakmice u Ljubljani. Sve je kulminiralo velikim neredima Armade zbog kojih bi Rijeka mogla biti drastično kažnjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.