Navijači Zadra istaknuli transparent u sjećanje na Hrvoja Ćustića

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

KOŠARKAŠI Zadra su u 4. kolu lige za prvaka hrvatskog prvenstva pobijedili Cibonu 93:76 iako su pred kraj treće četvrtine gubili. Najbolji kod Zadrana bio je Drežnjak s 24 koša, dok je Božić upisao double-double s 20 koševa, deset asistencija i sedam skokova. Kod Cibone je najefikasniji bio Vuković s 18 koševa. 

Navijači Zadra su se na utakmici sjetili Hrvoja Ćustića, koji je tragično preminuo 3. travnja 2008. godine. U njegovu čast istaknuli su transparent s natpisom "Spomen na tebe prenosimo na mlado, vječno će te pamtit' zadarski Tornado" i skandirali "Hrvoje Ćustić!"

Ćustić je bio nogometaš Zadra, a preminuo je nakon strašne ozljede na utakmici Zadra i Cibalije 29. ožujka 2008. godine. Nakon duela s Tomislavom Jurićem Ćustić je odletio u nezaštićeni betonski zid, koji je bio udaljen samo par metara od terena, i udario u njega glavom.

Hitno je prevezen u bolnicu, gdje je operiran i stavljen u induciranu komu iako mu je stanje bilo stabilno. No 2. travnja stanje mu se pogoršalo, da bi sljedećeg dana preminuo. Majicu s njegovim likom ispod dresa danas uvijek nosi Danijel Subašić.