EUROPA LIGA

Navijačima Mönchengladbacha u Istanbulu zastave oduzete iz bizarnog razloga

Foto: Twitter

BORUSSIA iz Mönchengladbacha je sinoć u Istanbulu u 2. kolu Europa lige remizirala s Basaksehirom 1:1.

Na stadionu u Istanbulu bilo je samo 4000 gledatelja, od čega čak 1400 Nijemaca koji su svim mogućim prijevoznim sredstvima stigli u najveći turski grad. No njemački navijači bili su očajno tretirani od strane turske policije, tvrdi vodstvo Borussije.

Po dolasku u Istanbul policija je Nijemce odmah odvodila na zajedničko mjesto i nije im bilo dopušteno samostalno putovati na utakmicu. Do stadiona su prevezeni autobusima, a na tribine su ušli tek 20 minuta prije početka utakmice. Do tada su rigorozno bili pregledani na ulazima, a policija im je oduzela sve zastave s grbom grada Mönchengladbacha. Razlog je bio bizaran. Naime, na spomenutom grbu se, između ostalog, nalazi i crni križ na žutoj podlozi, koji je simbol jedne stare obitelji iz tog grada.

Turska policija taj simbol okarakterizirala je kao kršćanski, a samim time i provokaciju, te je Nijemcima oduzela zastave. Navijači su se pobunili pa su dvojica nakon kraće tučnjave s policijom privedena.

"Tužno je da se 2019. godine provodi takva politika na europskim stadionima. Ni u jednim pravilima ne postoji stavka o spornim grbovima i to je zaista žalosno. Od prvog trenutka od kad su stigli u Tursku naši navijači bili su očajno tretirani i zbog toga ćemo se žaliti UEFA-i", rekao je Borussijin sportski direktor Max Eberl.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.