NBA

NBA doigravanje će se nastaviti, no i večerašnje utakmice su odgođene

Foto: EPA

NBA DOIGRAVANJE ipak će se nastaviti, javlja najupućeniji košarkaški novinar Adrian Wojnarowski. No tri utakmice koje su se trebale odigrati danas su odgođene, a točan raspored njihovog odigravanja još nije poznat.

Odgođeni su susreti između Toronto Raptorsa i Boston Celticsa (prva utakmica polufinala Istoka), Oklahome Thundera i Houston Rocketsa te Dallas Mavericksa i Los Angeles Clippersa. Serija prvog kruga na Zapadu između Thundera i Rocketsa izjednačena je 2-2, dok Clippersi vode 3-2 protiv Mavericksa.

Liga je u velikoj krizi koju su izazvali američki policajci svojom brutalnošću i rasizmom prema crncima.

Bucksi su počeli

Milwaukee Bucksi odbili su odigrati petu utakmicu prvog kruga doigravanja protiv Orlando Magica, a isto su bili spremni napraviti Los Angeles Lakersi protiv Portland Trail Blazersa.

Na kraju, liga je odlučila odgoditi tu utakmicu, kao i onu između Rocketsa i Thundera.

Policajci su sedam puta upucali crnca pred djecom

Razlog bojkota NBA igrača je slučaj Jacoba Blakea, 29-godišnjeg Afroamerikanca. On je prišao automobilu i otvorio vrata, nakon čega ga je policajac upucao iz blizine u leđa sa sedam metaka, držeći ga pri tome za majicu. To je napravio pred troje Blakeove maloljetne djece.

Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Napad se dogodio u nedjelju, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana koji su počeli prosvjedovati. Prosvjedi su u međuvremenu postali nasilni i samo je dodano ulje na vatru nakon ubojstva Georgea Floyda prije tri mjeseca, koje je izazvalo velike prosvjede i nerede diljem zemlje. Podsjetimo, Floyd je ubijen tako što mu je policajac gotovo devet minuta gnječio vrat koljenom.

LeBron nije dobio podršku za nastavak bojkota

Najveća zvijezda lige LeBron James glavni je zagovornik bojkota završnice sezone, odnosno njenog prosvjednog završetka.

Tražio je od vlasnika klubova da se pridruže bojkotu, ali dobio je odbijenicu. Više o tome pročitajte OVDJE.