NBA

NBA igrači su se žalili na buku u hotelu. Osiguranje je zateklo urnebesan prizor

Foto: Getty Images

NBA IGRAČI u izolaciji Disney Worlda nemaju baš životne uvjete na kakve su naviknuli, što se vidjelo po brojnim pritužbama na kvalitetu hrane i hotelskih soba.

Osim toga, nemaju ni svoj mir, jer umjesto da žive sami, s djevojkama ili članovima obitelji, smješteni su u hotele sa stotinama kolega i ljudi iz drugih klubova. To može dovesti do toga da im bučni susjedi idu na živce. Na primjer, Jimmy Butler, možda i najosebujnija današnja zvijezda NBA lige.

Bio je natopljen znojem jer je driblao po sobi

Zvijezda Miami Heata zaradila je opomenu jer se netko žalio na buku iz njegove sobe. Kad mu je član hotelskog osiguranja došao na vrata, zatekao je Butlera natopljenog znojem, a ovaj mu je objasnio da je trenirao i driblao po sobi, javlja Chris Haynes, izvjestitelj Yahoo Sportsa i TNT-a s lica mjesta.

Nema previše drugih detalja o incidentu, ali poznato je da Butler obožava noćne treninge i da u normalnim okolnostima često odlazi u dvoranu i u tri ujutro, pa ako je driblao po sobi u takvo doba noći, ne treba čuditi što su se drugi košarkaši žalili.

Na dresu ne želi ni poruku ni prezime

Butler je u medije dospio i zbog jedinstvenog zahtjeva vezanog za antirasističke poruke koje će većina igrača nositi umjesto prezimena na dresovima. Najmanje 285 od 350 igrača u Orlandu odabralo je jednu od 29 ponuđenih poruka, a 17 ih se izjasnilo da će ipak nositi svoje prezime.

Butler nije ni u jednoj od tih kategorija. On, naime, želi da mu na leđima osim broja ne piše ništa.

"Odlučio sam da neću nositi poruku, ali nadam se da neću morati ni prezime. Volim i poštujem sve poruke koje je liga odabrala, ali smatram da bih bez poruke i prezimena opet bio onakav kakav sam bio nekad. A ako nisam ono što sam danas, onda nisam nimalo drukčiji od bilo koje druge obojene osobe. Želim da to bude moja poruka, iako sam NBA igrač, svi imaju jednaka prava bez obzira na sve. To je moje mišljenje o ljudima moje rase", objasnio je Butler kako bi ga prazan dres simbolički vratio u status anonimca, kakav mnogi Afroamerikanci imaju kao žrtve policijske brutalnosti, što je zapravo ključna točka pokreta Black Lives Matter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.