nba

NBA zvijezda napala LeBrona zbog izjave o cijepljenju: Ti bi trebao izaći među ljude

Foto: Guliver/AP Photo/Andres Kudacki

KAKO se bliži početak NBA lige, sve su glasnije priče o problemu (ne)cijepljenja među košarkašima. LeBron James je prije par dana podigao dosta prašine s izjavom da on ne namjerava biti nikakav ambasador cijepljenja te da nije njegov posao uvjeravati druge da to naprave.

"Ne dolazi u obzir. Moj posao nije da se zalažem za cjepivo i da potičem cijepljenje. Ovo nije pitanje rasizma ili nečega sličnoga, gdje ću uvijek dati svoj sud. Ovdje govorimo o nečemu što ljudi unose u svoje tijelo i ja ne mogu ni odlučivati ni miješati se u to. Znam što sam učinio za sebe i svoju obitelj i to je to", rekao je LeBron, koji je na početku bio skeptičan prema cijepljenju, ali ga je obavio.

Enes Kanter, turski košarkaš i član Boston Celticsa razočaran je izjavom LeBrona.

"Kada sam to čuo, bio sam jako razočaran. Očigledno da je LeBron James jedno od zaštitnih lica NBA lige i trebao bi biti prvi koji će izaći i reći: 'Slušajte, dobio sam cjepivo i ohrabrujem sve da isto naprave kako bismo spasili druge živote.' Cijepljenje protiv koronavirusa može svima spasiti živote", kazao je turski igrač.

NBA neće zahtijevati cijepljenje igrača, a prema podacima iz američkih medija, više od 95 posto igrača se cijepilo. Protokoli za necijepljene igrače uključuju svakodnevno testiranje, a oni u New Yorku i San Franciscu mogli bi propustiti domaće utakmice i treninge zbog strožih zahtjeva o cijepljenju na lokalnoj razini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.