"Ne bih se želio suočiti s Hrvatima u nokaut-fazi. Belgija nema šanse"

Screenshot: Facebook / Fox Soccer

IZVEDBA hrvatske reprezentacije u pobjedi 4:1 nad Kanadom u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru impresionirala je nogometni svijet, pa tako i Amerikance čiji su bivši reprezentativci u ulozi stručnih komentatora u emisiji World Cup Now na TV postaji Fox konstatirali da ne bi željeli biti u koži Belgije, kojoj u posljednjem kolu treba pobjeda nad Hrvatskom, pa čak i da Belgija nema šanse.

"Ovo je rezultat koji je Hrvatskoj trebao. Trebali su igru ​​u kojoj bi mogli dati svoj pravi pečat. Protiv Maroka su bili malo pitomi, malo oprezni, kako je izbornik rekao, ali ovaj put su imali motiv i inspiraciju koja im je bila potrebna za rezultat. Ne bih se želio suočiti s ovom hrvatskom momčadi kad počnu nokaut-runde. Ne bih bio ni u koži Belgije", rekao je Jimmy Conrad nakon hrvatske pobjede nad njihovim sjevernim susjedima.

Beasley: Mislim da Belgija nema šanse

"Kombinacija u hrvatskom veznom redu je nevjerojatna. Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Luka Modrić izdominirali su vezni red Kanade. Ako mogu igrati tako dobro i biti dosljedni i odlučni, mislim da Belgija nema šanse protiv ove hrvatske momčadi", smatra DaMarcus Beasley, koji je u karijeri igrao u Premier ligi i Bundesligi.

Bivši trener Newcastlea Warren Barton se nadovezao: "Kada taj trio u sredini terena krene, suparnicima ih je tako teško pratiti. Ne igraju posebno brzo, ali odjednom podignete pogled, postaju trkači koji dolaze odostraga, koji vam se približavaju. Žilavi su i opasni, a sve znaju."

"Svaka čast Hrvatima jer se nisu nimalo emotivno uplašili kad su primili gol. Što god da su mislili, samo se činilo radnički, da postignu sljedeći cilj. Nisu slavili u lice Kanađanima, nisu uzvratili ništa. Zabili su, otišli su dalje i nastavili zabijati. Njihov fokus i njihov mentalitet su na svjetskoj razini. Mogu otići jako daleko", završio je analizu Sasha Kljestan, veznjak LA Galaxyja koji podrijetlo vuče iz Sarajeva.