Ne mogu razumjeti neke Bišćanove odluke. Nakon ovoga najviše će profitirati Hajduk

Foto: Pixsell/Marko Lukunic

DINAMO je na Maksimiru golom u 90. minuti izgubio 2:1 od AEK-a u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Hrvatski prvak tako će morati tražiti preokret u uzvratnom susretu koji se u subotu igra u Ateni. Dinamo je odigrao sjajno prvo poluvrijeme i vodio fantastičnim golom Marka Bulata, no u drugom dijelu uslijedio je veliki pad i preokret Grka. Susret je za Index analizirao Igor Pamić.

Ne sjećam se kad sam posljednji put gledao čudniju, specifičniju utakmicu Dinama u Europi. Nakon susreta ništa mi nije jasno. Prvo poluvrijeme fenomenalno, drugo katastrofalno, a posljednjih deset minuta bolje je ni komentirati. U prvih 45 minuta, ako zanemarimo onu jednu šansu AEK-a nakon kontre, Modri su odigrali gotovo savršeno.

Sve je bilo na visokoj razini. Kontrola igre, posjed, ritam, agresija, udarci prema golu. Da mi je netko rekao nakon prvog poluvremena da će se dogoditi to što se dogodilo, ne bih mu vjerovao. Ovo zaista nisam očekivao i mogu reći da me šokiralo.

Ne razumijem neke odluke Bišćana

Ono što mi posebno nije jasno, odluka je Bišćana da mijenja Špikića. Ne razumijem zašto je izašao. AEK se pokazao kao dobra, fizički itekako moćna momčad i mi ne možemo znati je li stručni stožer Dinama možda i namjerno u drugom poluvremenu prepustio kontrolu igre znajući da teško može trkom parirati Grcima, ali igra prvaka Hrvatske nakon izlaska Špikića, pa zatim i Ivanušeca, Mišića i Bulata, posve se raspala.

Na kraju u Dinamu moraju biti presretni što je završilo samo 2:1 za AEK te Bišćan i njegov stožer morat će jako dobro razmisliti oko nekih svojih odluka.

Dinamo je ponovno pokazao iste pogreške kao i protiv Milana te Salzburga. Nije mi jasno čemu potreba toliko forsirati iznošenje lopte nekakvom pas igrom ako je vidljivo da u tom načinu igre previše griješe. AEK je vješto koristio svaku takvu pogrešku i mogli su zabiti još nekoliko golova, posebice u zadnjim minutama kad su Modri praktički nestali s terena.

Ne znam koliko su svi ovi događaji utjecali na momčad, ali s čisto nogometne strane neshvatljiv mi je takav disbalans između prvog i drugog poluvremena.

Odu li Ivanušec i Šutalo, ne znam... Dinamo ovaj dvojac ne može nadomjestiti, a Hajduk živi od ovakvih kikseva Modrih

Ne znam hoće li ostati Ivanušec i Šutalo, ali prema onome što čitamo, izgleda da bi mogli otići već idućih dana. Ako se to dogodi, nisam siguran da ih Dinamo može nadomjestiti. Možda i bi da su otišli prije početka priprema, a da su stigle zamjene koje su se stigle uigrati. Sad, hm, ne znam...

Odu li njih dvojica, Dinamo će disati jako teško što bi Hajduk itekako mogao iskoristiti. Hajduk je odmah u prvom kolu vješto kaznio Dinamovu slabost i pokazao je da su Modri ranjivi. Svakim sljedećim kiksom Dinama, Hajduk se mentalno diže, a Dinamo pada. To vrijedi i za ovu utakmicu. E sad, zašto je Dinamo ranjiv, to nije pitanje za mene.